לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חני

החזרת דירה בתום חוזה

שלום רב, אנו מסיימים חוזה בעוד מספר ימים וברצוני לשאול מספר שאלות לגבי החזרת הדירה. בחוזה כתוב שעלינו להחזיר את הדירה במצב שקיבלנו אותה ואנו מתכוונים לעשות כן אך נראה כי יש פער בין המצוי לרצוי. בעלת הדירה רוצה כי נצבע את כל הבית כולו, למרות שהבית נצבע לפני שנתיים בדיוק, הקירות חדשים מלבד מכות קטנות פה ושם שנתקן ונצבע כמובן. האם אנו מחויבים לצבוע את כל הדירה? זה ייקח לנו פי 8 בערך גם בעלות וגם בזמן. אציין כי לקירות יש צבע ייחודי, ביקשנו ממנה את מספר הצבע כמה פעמים והיא לא נתנה, אני חוששת שאין לה את המספר ואז לא יתאפשר לנו כלל לצבוע רק חלקים מהדירה וזה לא יהיה הוגן כלל כי 90% מקירות הדירה מבריקים! נושאים פחות חשובים אך אשמח גם לתשובות: לגבי ניקיון, אנו קיבלנו בית לאחר שיפוץ, מלוכלך ומאובק ואני באופן אישי קרצפתי את הבית לפני שנכנסתי. היא טוענת שהבית היה נקי וזה לא נכון. היא דורשת ממני לנקות ברמת חלונות (ויש כאן 8 חלונות גדולים) למרות שבוודאות קיבלתי אותם מלוכלכים! לגבי תיקוני בלאי: 1. נפלו 2 פנלים מהרצפה בגלל שלא הודבקו נכון מלכתחילה ע"י הרצף. האם ההדבקה חלה עלינו? אנו נדביק, אין בעיה, אני פשוט רוצה לדעת אם היא יכולה לדרוש זאת. 2. בעת השיפוץ, כל הדירה שופצה אך הדלתות פנים נותרו מאוד ישנות והיא אף אמרה שתחליף אותם בהזדמנות. היא לא החליפה ועכשיו הדלתות ממש נרקבו, אחת מתפוררת, באחת נשבר המנעול ובאחת יצאה הידית, האם התיקונים חלים עלינו למרות שהפגמים הם תוצאה של בלאי? תודה רבה רבה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לגבי הצביעה- הכל תלוי מה קבעתם בחוזה. אם כתוב שמתחייבים לצבוע את כל הדירה - זה חובתכם. פחות מזה בהסכמה של בעלי הדירה. אם לא כתוב שמחויבים לצביעה - אזי תיקונים מקומיים יכולים לעשות את העבודה. כך שאם בעלת הדירה לא מוסרת את מס' הצבע - לא תהיו מחויבים בצביעה. לגבי ניקיון - נהוג להחזיר ברמה סבירה- אם לא מצוין אחרת בחוזה - לא מטונף אבל גם לא נוצץ מניקיון. לגבי הדלתות - בלאי סביר חל על המשכיר. שבר חל על השוכר - אלא אם הוסכם אחרת. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר