לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
בת יצחק

פינוי דירה לפני תום החוזה

אני חתומה על חוזה שכירות סטנדרטי,וכבר 3 שנים שאני באותה דירה. זוהי שנתי הרביעית המשכיר הודיע לי טרם סיום החוזה שעליי לפנות תוך חודשיים, -כמו שרשום בחוזה- מאחר והוא קיבל אישור להרחיב את הדירה- לשם כך קנה אותה, ועתה רוצה לשפץ ולהרחיב ולגור בה בעצמו. שאלתי היא- אם מצאתי דירה אחרת, ועלי לחתום עליה תוך חודש, מה שאומר שנותר עוד חודש עד לתום החודשיים שהמשכיר הודיע לי, האם אני יכולה לעזוב? האם המשכיר יכול לחייב אותי להשאר עד תום החודשיים? אני מצטטת את הסיעיפים הרלוונטים מהחוזה: "ב. מותנה בזה במפורש כי תקופת השכירות היא התקופה הניכרת לעיל בלבד וכי אין לשוכרים הרשות לקצר את תקופת השכירות הנ"ל מכל סיבה שהיא, למעט כוח עליון. ג. המשכיר יהיה רשאי להפסיק את תקופת השכירות של השוכרים וזאת בכפוף למתן הודעה בכתב לפיה על השוכרים לפנות את הדירה בתוך 60 ימים מיום הודעתו.השוכר יאפשר למשכיר להראות את הדירה בתאום איתו. ד. השוכר רשאי להפסיק את תקופת השכירות בכפוף להודעה מוקדמת של 60 ועליו למצוא שוכר חלופי המקובל על המשכיר." אין לי איך למצוא מישהו אחר לחודש הזה, כי אף אחד לא מעוניין בדירה לחודש.... מה דעתכם? תודה מראש על תגובתך,

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לדעתי ניתן לסכם עם בעל הדירה שהוא יספוג את הפרש הזמנים. הסכמם - כי את תעזבי תוך 60 יום - משמע - עד 60 יום ואפשר גם לפני. בכל מקרה שיסרב מומלץ להגיע אתו לפשרה. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר