האם בעל הדירה צודק?
שלום.. רציתי לשאול על הזכות של בעל הדירה ומשכיר הדירה.. אח שלי גר עם אישתו וילדיו (תינוק בן 6 חודשים ובת בת שנה) הם גרים בדירה שמחולקת לשלוש דירות ושלושת הדירות משתמשות בחשמל אחד.. אח שלי משלם לחשמל לבעל הדירה אבל אין חשבון והוא לא יודע באמת כמה חשמל הם משתמשים פשוט בעל הדירה אומר לו כמה לשלם.. שאלות: # האם מותר לבעל הבית להיכנס לתוך הדירה שלהם (יש לומפתח לדירה)? # האם מותר לבעל הבית לנעול את הדירה שלהם כשהם מאחרים בתישלום הבית? סיבות לאיחור התשלום: אח שלי וגיסתי שניהם עובדים אבל יש להם ילדים קטנים והם לא מצליחים ממש לחסוך כסף כי החשמל שלהם גבוהה גם כשלפעמים הם לא בדירה ואז הוא נעל את הדירה וכל הדברים של הילדים והדברים שלהם נמצאים בתוך הבית והם לא יכולים להיכנס וזה כבר כמה פעמים שבעל הדירה נעל להם את הדירה ושהחשמל שלהם כלכך גבוהה .. ואח שלי ניסה לשאול את בעל הדירה להפריד את החשמל שלהם אבל בעל הדירה לא רוצה.. באם בעל הדירה צודק?
שלום רב לבעל הדירה אסור לנעול את הדירה בפני הדיירים ואסור לו להיכנס ללא רשות של הדיירים. בעל הדירה מחוייב להראות את דרך החישוב של חשבון החשמל - ואיך הוא מחלק אותו בין הדיירים - ובכל מקרה של אי הסכמה שיתקין מונה חשמל נפרד. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן