שיפוץ חדר אמבטיה
שלום, אני ומשפחתי שוכרים דירה מזה שנה. כרגע הדירה עוברת שיפוץ של החלפת אמבטיה וצנרת בשל נזילה אצל השכנים. השיפוץ נכנס ליומו השלישי ביום זה. במשך היומיים הקודמים בעלי או אני נוכחנו בדירה עם האינסטילאטור, מחוסר ידיעה שעל בעל הדירה להיות נוכח בעת השיפוץ וכי אנו לא צריכים להפסיד ימי עבודה על חשבוננו. ביום השני של השיפוץ בשל רשלנות מטעם האינסטילאטור נשארנו ללא מים בכל הבית וכן האמבטיה ושקי החול היו מונחים במסדרון הבית ומנעו מאתנו ללון בדירה עם שתי תינוקות. לאחר שפניתי לבעל הדירה שאיני יכולה להחסיר עוד יום עבודה וכי אני דורשת פיצוי על היומיים האחרונים הוא ענה שידאג שיהיה מישהו נוכח בדירה ביום השלישי וכי לגבי שאר הימים בתחילה סרב בכל תוקף לפיצוי, מאחר ולא התראנו וסיכמנו איתו על כך מראש, ואחר כך אמר שנראה מה נעשה עם סיום השיפוץ. שאלתי היא האם עלנו לקבל ממנו פיצוי על ימי החופשה שלקחנו על חשבוננו ? וכמו כן הבנתי משוכרים אחרים כי על בעל הדירה לדאוג לניקיון הדירה לאחר ביצוע העבודה שכן כל הבית מלא באבק משבירת קירות והקידחות, בעלי ואני עובדים ויש לנו שתי תינוקות בבית ללא זמן להקדשה לניקיון הבית לאחר השיפוץ. אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי. תודה מראש
שלום אכן אתם לא צריכים לסבול מחיסרון כיס בשל השיפוץ שיעזור לשכנה ולא לכם. לכל הפחות עלות הניקיון תחול על בעל הדירה וימי החופשה נתונים למו"מ בגלל שלא דרשתם אותם מראש. בהצלחה,
תודה על התשובה וסליחה על הקטנוניות... במידה ולא ישנו בדירה במהלך השיפוץ 3 ימים האם על בעל הדירה להוריד לנו מהשכר בגין הימים האלו. תודה מראש.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן