לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
משה

השכרת דירה

שלום אני בעל דירה . אני ואחותי.אחותי נסעה לחול והשכירה את החדר שלה. השותפה החדשה התגלתה בעייניי כבעייתית . הזהרנו אותה שבחוזה רשום שאסור לאף אדם לגור בדירה מלבדה והיא מביאה על בסיס קבוע את הבנזוג שלה לדירה. כמעט בכל שעה ביום ובלילה הבנזוג שלה נמצא בדירה. ביקשתי עשרות פעמים להפסיק להביא אותו ואם הוא גר עליו לשלם שכר דירה ולהשתתף בהוצאות . הדיירת מתעלמת מבקשותיי. רציתי לשאול אם במידה ואני רוצה לבטל את החוזה איתה ולהוציא אותה . עליי להוכיח ? לצלם ? להקליט ? או שמספיק ההיגיון שאני מחפש דייר ולא מחפש להעיף דייר בשביל ששופט יאמין לי שהיה היגיון בביטול החוזה והוצאתה מהדירה. אגב במידה ואני מוצא דייר ומחליט להוציא אותה והיא מסרבת. מה עליי לעשות ? בתודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון מותר לדייר להביא בן זוג אלא אם הדבר צויין במפורשות בחוזה. כמובן שאם הדייר מצטרף למגורים בדירה אזי הוא צריך להשתתף בהוצאות השוטפות המשתנות. אם אתה בטוח שהצד אתך אפשר להוציא מכתב ולאחריו תביעת פינוי כנגד הדיירת. בהצלחה,

משה

אני לא חושב שמותר להביא בן זוג על בסיס לינה קבועה . החוזה ביני לדירת ובכלל אתה מציין רק את עניין החשבונות הנכס שלי ואם עוד מישהו גר בו אני חושב שמגיע לי עוד דמי שכירות ולא רק השתתפות בחשבונות . יש הבדל בין להביא חברים לבין שמישהו יוצא לי מהמקלחת 4 פעמים ביום ישן אוכל בבוקר צהרים ערב. וגם שאלתי האם עליי להוכיח זאת בפני השופט כמו תמונות הקלטות וכו ? . תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל נתון למו"מ ביניכם. אם הדיירת תסכים לפצותך בעוד סכום כלשהו - אזי תגיעו להסכם חדש. אם לא, מאחר ויש לך ס' שבו היא מחוייבת לשכור לבד אתה יכול לחייבה. אם תגיעו לבית המשפט תצטרכו ראיות כפי שציינת כל הוכחה תעזור. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר