חוזה לא חודש - מה הזכויות שלי?
היי, החוזה שכירות שלי הסתיים ביוני. בסיום החוזה נפגשתי עם בעל הבית ומסרתי לידיו צ'קים לשנה. בפגישה בעל הבית לא הכין את החוזה ולכן החוזה לא חודש. במשך שבועות בעל הבית לא שלח חוזה גם לאחר מספר התראות. בהמשך שלח את החוזה חתום והחזרתי לו אותו חתום אך ללא ערבים. ( בשנה הראשונה העברתי לו שטר חוב + חתימת ערבים ) כעת הוא טוען שהחוזה לא בתוקף מכיוון שלא שלחתי הפעם את הנספח של הערבים. בנוסף, יש לי הרבה בעיות עם בעל הבית וחוסר מענה מצדו לתיקונים בדירה. לדוגמה הייתה הצפה מהצינור הראשי של הבניין והציף לי את כל הבית. דיברתי עם בעל הבית שאישר להזמין אינסטלטור ואמר לי להוציא מזומן ולשלם. כשדיברתי איתו יום אחרי להסדיר את הסכום ששילמתי ומגיע לי לקבל חזרה, הוא התכחש ואמר שהוא לא משלם כי זה נזק שנגרם בגללנו ( מה שלא נכון ויש ברשותי קבלה מפורטת שאומרת שהביעה בצינור הראשי של הבניין ). בנוסף, בעיה במזגן שבעל הבית לא מסכים לתקן. היות ואין היענות מצדו שאלתי היא האם זה לטובתי או לרעתי שאין לנו חוזה כרגע כי הרי בכל מקרה אני לא מקבל את זכויותיי כשוכר דירה. בחוזה היו סעיפים כמו החזרת הנכס מסוייד , מציאת דיירים חילופיים וכ'ו. כיוון שבעל הבית לא נותן מענה על צרכינו כדיירים מדוע שאנחנו נעמוד בחובותינו? מה ההשלכות שיכולות להיות עלינו ללא חוזה?
שלום רב בעיקרון הדבר פועל לטובתך אם אתה ללא חוזה. אין הדבר פוטר אותך מכל החובות - אך יכול להקל עלייך בדברים מסויימים כמו בתאריך היציאה לדוג'. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן