בעל הבית מוכר את הדירה
שלום, עברתי דירה ושבוע אחרי המעבר כשאני עדיין על קופסאות בעל הבית ביקש להראות את הדירה לתיווך (לאחר שהבטיח לפני חתימת החוזה שלא מוכר את הדירה בשנים הקרובות) אני לא תמים אבל רציתי לתת אמון בבנאדם (טעות שלי אני מודה) ולא ציינתי בחוזה ממתי מותר להראות את הדירה לקונים. עכשיו עברו חודשיים מאז המעבר ובעל הבית שוב רוצה להראות את הדירה ותשובתי אליו שהוא יכול להראות אותה אבל זאת הפעם האחרונה עד ל3 חודשים לפני סוף תוקף החוזה, אני יודע שאני צודק מבחינה מוסרית ושבעל הבית שיקר אבל בחוזה לא כתוב כלום לגבי זה , מצד אחד לא כתוב ממתי הוא יכול להראות את הדירה אבל מצד שני אין שום הסכמה שלי בחוזה לכך שיתחיל להראות את הדירה שבוע אחרי שנכנסתי לגור בה. השאלה היא האם מבחינה משפטית אני יכול לסרב להראות את הדירה עד ל3 חודשים לפני שאני מפנה אותה. תודה מראש לכל מי שיגיב.
אם אין בהסכם השכירות סעיף שנותן למשכיר אפשרות להציג את הדירה בעיני קונים פוטנציאליים אתה לא חייב לשתף פעולה וכל יום שני וחמישי להשאר בבית כדי שהוא יוכל להציג את הדירה בעיני קונים. אתה חייב רק מדי פעם לתת לבעל הדירה להכנס לבדוק שהיא מוחזקת במצב תקין.
שלום אני מצטרף לתגובה למעלה - בהסתייגות שע"מ לשמור על קשר עם בעל הדירה - כדאי לשתף פעולה כל עוד זה לא פוגע בך. גם אם תימכר הדירה - הרי שכפוף למוסכם ביניכם בחוזה - זכויותיך לא ייפגעו. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן