תביעת פיצוי מהמשכיר על תאונה בגין רשלנותו
שמי אורני.שכרתי דירה לפני 12 שנים שבה שהיתי עד עתה. הדירה נראתה בסדר בעת ההשכרה למרות שהיא ישנה מאוד ומזה כמה עשרות שנים לא הוחלף שום דבר בדירה.הריהוט הישן נושן בדירה כלל ארונות קיר מפורמייקה במטבח ובחדרי השינה,שני שולחנות עץ,מספר כסאות ושני מזנונים בסלון שאחד קטן ואחד גדול. במשך תקופת השכירות נשברו דלתות הארונות ומספר כסאות בגלל בלאי ובגלל יושנם של הרהיטים.התראנו על כך לבעל הבית אך הוא מעולם לא תיקן אותם וטען שזה לא מחובתו.במזנונים בסלון לא נראו שינויים ברורים לעין ולכן הבלאי שלהם לא נראה לעין.יום לפני עזיבתינו הייתי צריכה להוציא חוט טלפון מאחורי המזון הגדול ולצורך כך נתתי לו דחיפה עדינה מאוד על מנת להזיז אותו במספר מילימטרים ולהוציא את חוט הטלפון.באותו רגע התמוטט כל המזנון הגדול ונפל עלי ישירות.נשמע קול נפילה חזק והמזנון הנופל הפיל אותי לרצפה בעצמה רבה.מהנפילה הרגשתי כאב עצום בגב התחתון והחם הגוף שלי עלה כמעט ל-38 מעלות .בנס לא נגרמה לי פגיעה שיכלה להיות חמורה הרבה יותר.הפציעה גרמה לי לקשיים רבים במעבר מדירה לדירה ולהוצאות נוספות בגין חוסר יכולת לתפקד.כעת,10 ימים לאחר הארוע יש לי החמרה פתאומית במצב הגב ובכאבים,איני מצליחה לישון בלילה מעוצמת הכאבים ,לא מסוגלת לתפקד ונראה שלא יהיה מנוס מטיפול רפואי. שאלתי היא האם יש מקום לתבוע את בעל הדירה על רשלנות בכך שהשכיר דירה עם חפצים שמפאת יושנם אינם בטיחותיים ומהווים סכנה למתגוררים בדירה.ואכן גרמו לפגיעתי. הבלאי של חפצים אלה הוא סמוי מהעין ולכן אי אפשר להתריע עליהם למשכיר ויש סכנה גדולה בהשכרת דירה עם מפגעים כאלה. אודה לך מאוד על תגובתך המהירה אורני
שלום רב המדובר בתאונה ובפגיעה גופנית ויש לשאול השאלה בפורום המתאים. החלמה מהירה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן