אופציה בחוזה שכירות
שלום רב, ב-2013 חתמתי על חוזה שכירות עם סעיף אופציה להארכה לתקופה של שנה נוספת ו"יחולו מלוא תנאי הסכם זה על התקופה המוארכת". ב-2014 חתמנו בעלת הבית ואני על אותו חוזה (לא הדפסנו אחד חדש) ע"י הוספת תאריכים חדשים וחתימה שלנו - על חידוש החוזה במלואו ככתוב בו. כלומר, סעיף האופציה נשאר. ברצוני להמשיך עוד שנה בדירה, שלחתי מכתב לבעלת הבית (כנדרש לפי החוזה) בו אני אומרת שאני רוצה לממש את האופציה להארכה בעוד שנה. היא הודיעה שהיא רוצה להעלות את שכר הדירה. להבנתי, זה נוגד את סעיף האופציה. לטענתה האופציה תקפה רק לחוזה הראשון. שאלתי היא האם בעלת הבית יכולה להעלות את שכר הדירה? האם היא צודקת? בברכה ובתודה על תשובה בנושא
שלום רב אם אכן האופציה נשארה בתוקפה - הרי שככל שלא הוסכם אחרת האופציה מאפשרת לך להמשיך לשכור באותם התנאים. זה מהותה של האופציה - שנותנת בידי השוכר את הזכות להחליט - כל עוד לא הסכמתם אחרת. אכן ישנו סיכוי לפגיעה ביחסים עם בעל הדירה ועל כן עליך לחשוב על כל ההשלכות מסביב. בהצלחה,
זהו שבעלת הבית שכחה בטעות למחוק את סעיף האופציה כאשר חתמתם על חידוש החוזה לשנה נוספת וכך יש שוב אופציה על האופציה הראשונה. אפשר ככה להמשיך כל החיים... נראה לך הגיוני ? זו טעות בתום לב של בעלת הדירה, אם את רוצה לנצל את הטעות לטובתך ולהסתכן בפגיעה ביחסים ביניכם, זה לשיקולך, אני כבעלת דירה הייתי חושבת אם להשכיר לך שוב. בנוסף אם יש סעיף המאפשר לבעלת הדירה לבקש אותך לעזוב בהתראה של נניח 60 יום, היא יכולה לעשות זאת.
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן