לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיטל

בעיית חולדות בדירה

שלום. זה סיפור קצת ארוך ודילמה משפטית ומוסרית, אשמח לדעת את דעתך המקצועית בנושא. לפני שנכנסתי לדירה שאני שוכרת אותה כיום (בדרך לצאת ממנה) ביקשתי מבעל הדירה שייתקן חור גדול ברשת החלון. חודש וחצי לאחר שעברתי, בשלוש בלילה, נכנסה לדירתי חולדה! דרך אותו חור ברשת. לא אלאה בכל פרטים רק אומר שהחולדה הייתה בדירתי כשבוע וחצי, ובזמן הזה לא היייתי מסוגלת לישון בדירה כי היא יוצאת בלילות. ראיתי אותה פעמיים. לא מראה נעים בכלל וגם מסוכן. ביקשתי מבעל הדירה שייתקן כבר את הרשת (כבר לא עזר למקרה הזה) ושיעזור לטפל בחולדה. חוץ "מלעודד מהצד" הוא לא עשה כלום. אני קניתי את כל המלכודות, סידרתי אותם יום יום, בזבזתי כסף על אוכל לחולדה (שתתפס), ולא ישנתי בלילות בדירה, וסתם בזבזתי כסף של שכירות שנזרק לפח. כאמור, חוץ מלומר לי "תעשי ככה וככה" והזזת רהיטים בעל הבית לא עשה יותר מזה. לאחר שבוע וחצי החולדה נעלמה. קיוויתי שבאמת. לאחר חודשיים וחצי (!) החולדה לא סתם חזרה אלא עם משפחה שלימה! זאת למדנו בדרך הקשה. הם נכנסו לתוך הדירה שלי מחורים בלתי ידועים כי מאז אותו מקרה אני מאוד מקפידה לסגור את החלונות. חולדות נכנסו ויצאו לביתי ממקומות לא ברורים. חורים. כנראה שבחיבור עם הגג (זו דירת גג) מכוון שזו בנייה לא ממש מקצועית ויש שם הרבה מקומות לא סגורים עד הסוף. ואולי מפתחים של ביוב שרק עכשיו בעל הבית הסכים לסגור אותם. (את החורים של הגג הוא מתעקש לא לסגור). רק לאחר יותר משבוע שביקשתי ממנו שיזמין מדביר מקצועי, ולאחר שהבאתי את אבא שלי במיוחד שיעזור (מקור סמכות שכזו) רק אז הוא הסכים להביא מדביר שפיזר רעל חולדות. החולדות מתו או נתפסו בזו אחר זו, בדירה שלי או בוילה של בעל הבית (זו אותו הבית. אני על הגג). בכל התקופה הזו הייתי יכולה לשמוע את החולדות הולכות לי על הגג! בקיצור, כבר לא יכלתי לגור בדירה הזו יותר. הפחד שייצור כזה אולי יחזור, שכל החורים עדיין לא סתומים, לא נותנים לי לישון נורמלי. אני קופצת ודרוכה מכל רעש בלתי מוכר. הולכת לישון עם אורות בבית. אני ישנה הרבה מחוץ לבית בגלל זה. אמרתי לבעלת הדירה שאני לא יכולה לגור פה יותר. היא הסכימה שאעזוב בתנאי שאמצא מחליף. עכשיו, הבעיה היא, שמצפונית, קשה לי להביא לפה אנשים ולומר להם שהכל בסדר. שהדירה אחלה. כי היא לא. לפחות לא הייתה ועדיין לא סתמו את כל החורים הפוטנצייאליים. אני רוצה לצאת מהבית בטענה שהדירה לא ראויה למגורי אדם, ולמרות שטיפלו בבעיה הם עדיין לא טיפלו בה עד הסוף. וגם כל תקופת הטיפול נעשתה על חשבוני. (שילמתי על דירה שלא יכלתי לגור בה בצורה נורמלית). אני רוצה לדרוש שיחזרו לי את כל הצ'קים שנותרו. האם יש לי קייס משפטי? אודה לתשובתך בברכה מיטל

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם כרגע אין חולדות אז אין כל בעיה בדירה עכשיו. לכן עלייך למצוא מחליף או להישאר עד סוף תקופת השכירות. לכל היותר טענותייך יכולות להתמקד בעבר - פיצוי על זמן שלא נהנית ו/או ניצלת את הדירה. אבל כרגע צריך ליישר קו אם בעל הדירה, אלא אם הייתה לך סעיף יציאה מהחוזה ללא מציאת מחליף. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר