לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רועי

תשלום על כלום ?!

שלום. חתמתי חוזה בזמן שהייתי קשור בחוזה שכירות אחר ונקלעתי לבעיה. הסברתי לבעל הדירה בהתחלה שאני מעדיף לתת לו דמי רצינות כי קיים סיכוי שלא אכנס והצעתי 300 ש"ח. הוא ראה שאני לחוץ כנראה לצאת מהדירה הנוכחית שאני שוכר ואמר לי שנחתום ואתן לו צ'ק 1 ושאם תהיה בעיה "אני אדם גמיש ונסתדר" בחוסר עירנותי ותמימותי חתמתי. מה שקרה שבמשך חודש התקשרתי אליו מספר פעמים. בכל שיחה הוא חזר ואמר "בוא נחכה" גם כאשר התעקשתי לבוא כבר ולשלם משהו סמלי ולקחת את הצק הבודד, שוב התנגד ואמר שהוא מפרסם את הדירה ויעזור לי, שוב חזרתי והדגשתי שתהיה לי בעיה וסגר את השיחה בזה שיהיה בסדר. (זו כבר שיחה 3 בטלפון במרווחים של כמה ימים.) לאחר מספר ימים התקשרתי ושוב אמרתי לו כמו בכל השיחות שאינני מצליח להכניס דייר.( חשוב לציין שבשלב הזה היינו ממש שבוע לפני תחילת החוזה). ושאלתי מה קורה והאם יש חדש. הוא ענה שלא היה לו זמן להתעסק עם זה ושעכשיו הוא יפרסם,(מעניין אם היה נוהג כך כאשר הוא יודע שאין לו צק על הכוונת) כשבוע לפני תאריך הכניסה. סוכם בעצם שניצור קשר בהמשך ושהוא ישכיר את היחידה. לאחר שבועיים אני מקבל אסאמאס שאומר שאני חייב לו אלף שקל ואיים שיתבע אותי ( "יש לי עורכי דין, אינני צריך להתאמץ, ותלמד לכבד הסכמים ") . נלחצתי והגענו להסכמה על 750 ש"ח. יש לי את הכסף ביד ואני כבר כמעט בדרך לשלם לו. אני מוכר כנפגע נפש מקבל קיצבת נכות בשיקום, כמובן שהוא לא יודע וזה לא עניינו. אני חש מרומה ולא נעים לי לשלם לו על כל ההתנהלות הלא הוגנת ועל דירה שמעולם לא גרתי בה. תודה, יום טוב.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב צריך לכבד הסכמים. אם סיכמת אתו על 750 ש"ח - זה סביר. כמובן שהיו כאלה שהיו מוותרים לך, אבל זכותו החוקית לבקש שאתה תעמוד בהסכם עליו חתמת. בכל מקרה הוא גילה גמישות מסויימת במקרה שלך וזה עדיף על התנצחות בבית משפט שתעלה לך עשרות מונים יותר. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר