יציאה ממושכר
החוזה שלי מול השוכרים היה אמור להסתיים בסוף חודש נובמבר. באוגוסט החליטה המשכירה שהיא רוצה להעלות את שכר הדירה ב 500 ש"ח ל 4000 ש"ח. החלטתי שאני לא מעוניינת להמשיך לגור שם והתחלתי לחפש מקום מגורים נח יותר. בשל הקושי במציאת דירות הולמות לצרכי. ברגע שמצאתי מקום מתאים הגעתי להסכם עם השוכרים שבו אני אצא מהדירה כבר באמצע חודש אוקטובר אבל אמשיך לשלם להם את מלא החודש. ושאני לא חייבת להם כלום על נובמבר אף על פי שהחוזה הוא עד סוף נובמבר. הדירה היתה שמורה היטב כיוון שאני גרה לבד ולא ההיתי לפחות יומיים בשבוע. במשך חודש וחצי הדירה עמדה ריקה והם לא הצליחו למצא שוכרים ולאט לאט חזרו לבקש את הסכום שבקשנו ממני מלכתחילה. כעת חודש וחצי אחרי שעזבתי הם נזכרו להתלונן ששברתי את הברז במטבח וששברתי את האסלה במקלחת. ולטענתם לא צבעתי את הקירות. הברז במטבח היה שלם כשעזבתי. לגבי האסלה מדובר במושב שפשוט התפרק עוד כשנכנסתי לדירה מזוקן וחומרי ניקוי ולא טרחתי להרכיב חזרה. כמו כן טענו ששברתי את הדלת של המקלחון רק שמעולם לא היה למקלחון הזה דלת. ושאר טענות מצוצות מהאצבע. למרבה הפלא סך כל "הנזקים" כביכול מגיע ל 3500 ש"ח שזהו בדיוק סכום השכירות החודשי שבעצם חסר להם בשל העובדה שהדירה עמדה ריקה. יצויין שהשכנה היתה היחידה שנכחה במעמד עזיבת הדירה והיא עדה לצבע שהיה שם וצבע את הדירה. למעט נזקי הרטיבות שבעלת הבית היתה אמורה לדאוג לתיקונם כבר לפני שנה וחצי. כעת הם מאיימים לפנות לעו"ד ולהוצאה לפועל. מהם הכלים שעומדים לרשותי על מנת להתמודד עם זה.
שלום רב הכלים העומדים לרשותך הם עדים שביקרו בדירה, ותמונות שצילמת לגבי מצב הדירה - אחרת זה מילה שלך כנגד מילה שלהם. מומלץ להגיע לפשרה איתם - בכל זאת הם ויתרו לך על חודש שכירות - ולא כדאי למשוך את ההליכים שיכולים לעלות לך הרבה יותר בסופו של יום. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן