לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ג'ניה

הפרת חוזה שכירטת בעקבות בעיה רפואואית.

שלום, אני משכירה עם חבר שלי יחידת דיור במבשרת. ידוע לי שיש לי רגישות לעובש שמתפתח לדלקת ריאות. רק כשהשכרנו את היחידה הודענו לבעל הדירה על הרגישות שיש לי והוא טען כי הדירה נקיה מעובש וכי אין מה לדאוג וכי הריח הארונות זה לא עובד אלא כי הם ישנים. לאחר חודשיים אכן חליתי הדלקת קירות מאותו הסוג. הזמנו איש מקצוע שנתן חוות דעת כי בכל הדירה קיים עובש סמוי שנצבע ובארונות שנאמר לנו כי הם ישנים. את היחידות דיור לא ניתן לאוורר כיוון שהחלונות יוצאים לחניון סגור. אני לא יכולה להמשיך לגור בדירה לכן עברתי לבית של ההורים שלי. דיברנו אם בעל הדירה על הבעיה והוא אמר שמתנהלים לפי החוזה כרגיל או שמוצאים דייר או התראה של 3 חודשים מראש. הודענו על עזיבה ומחפשים דייר, 3 חודשים אני לא יכולה להישאר כאן בשל המצב הבריאותי. גם כן לפי האיש מקצוע לבדיקת עובש גם עם בעל הדירה יחליף ארונות ויבצע בצבע נגד עובש הבעיה לא תפטר בשל חוסר זרימת אוויר. האם יש דרך מהירה יותר וחוקית לצאת מהדירה? נאמר לי לבטח את הצ'קים ולעזוב כולל את הצ'ק בטחון וברגע שיתבע אותנו להגיש כתב הגנה עם כל הטפסים הקפואים. חבר שלי אומר כי זה לא חוקי ואין מה לעשות מעבר למה שעשינו. בנתיים אני לא ישנה בדירה וממשיכה לשלם עליה. אשמח לקבל ממך יעוץ או חוות דעת. תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעייתך הרפואית הייתה צריכה לבוא לידי ביטוי בחוזה מראש. כיום הינך נדרשת להשיג אישורים רפואיים - ורק כנגד אישור כזה תוכלי לנסות לבטל את החוזה. אחרת כדאי לסגור בפשרה - למצוא מחליף לדירה והכל לפי ההסכמות עם בעל הדירה. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר