דרישת בעל הבית לסיום החוזה וזמן התראה
שלום. אני גרה בדירה שכורה מזה 19 שנה. במהלך השנים נוצרו יחסי אמון ולא המשכנו לחתום על החוזה, אלה העברתי פעם בשנה- עם תום מועד השכירות 12 צקים לשנה הבאה. בעלת הבית נפטרה ואת הדירה ירש בנה שגר בחול. הוא בא לבקור בדירה . בדיוק נגמרה שנת השכירות וסיכמנו שבמקום צ'קים אשלם להם חודש בחודשו בהעברה בנקאית, (שמבחינתי- זו שכירות לשנה נוספת) וזאת עשיתי. לאחר חדשיים התקשר אלי והודיע שהחליט שאינו מעוניין להמשיך להשכיר לי ושאתפנה מהירה תוך 30 יום. בחוזה אין התיחסות להודעה על הפסקת שכירות (מצד המשכיר או השוכר) ויש רק התיחסות להודעת השוכר בכתב 3 ח' לפני תום החוזה על רצונו להמשך השכירות.- כפי שציינתי מעולם לא נהגנו כך, אלא אישרתי טלפונית והודעתי על שליחת הצ'קים. בנוסף ברצוני לציין שבזמנו הבטיחה לי בעלת הבית שבמידה ותרצה לפנותי תיתן לי התרעה של 6 ח'. בנה טוען שכיוון שההבטחה ניתנה ע"י אימו הוא אינו מחוייב למ, מה גם שנעשה בע"פ ואין לי שום הוחכה. שאלתי: האם זו אינה הפרת חוזה מצידו? (שכן מועד חידוש החוזה הוא ספטמבר והוא קיבל ממני שכ"ד על אוק' ונוב') האם הוא יכול לפנותני בהתרעה בע"פ של חודש בלבד ולא לכבד את ההסכם מול אימו? האם אינו חייב לי לפחות 3 ח' (כפי שצויין בחוזה לגבי המשך שכירות? מה זכוייותי? תודה רבה
שלום רב אם אין לך חוזה חתום - את בבעיה. אם הבן הבטיח לך להישאר בדירה למשך שנה נוספת - אזי תוכלי לדרוש לקיים את הבטחתו - אולם תהיה בעיה של הוכחה במידה ותגיעו לערכאות. תנסי לברר מולו מה הסיבה לבקשתו הפתאומית - אולי מדובר במשהו שניתן לפתור אותו. אם לא בקשי זמן פינוי ארוך יותר - עקב המצב וכו'. בהצלחה,
האם אין שום משקל שהבר מספר שנים אנחנו מחדשים חוזה על פי הכתוב בחוזה המקורי? (כלומר- כל שנה בספטמבר, אני מעבירה 12 צ'קים לכל השנה הבאה? וגם הפעם התחלתי לשלם את שנת השכירות הבאה (אוקטובר, נוב') האם אין כאן חוזה בע"פ על סמך חוזה כתוב- וההוכחה היא ההתנהגות בפועל? כי את זה אוכל להוכיח. כמוכן, האם העובדה שאני חייה בדירה 19 שנה,(כמעט 20) גם היא חסרת משמעות? חשבתי שגם חוזים שבעלפה חייבים לקיים- במיוחד שהם ממשיכים חוזים שבכתב, וניתנים להוכחה ע"פי התנהגות הצדדים בפועל (למשל- בעל הבית החדש העביר לי מס' חשבון שאליו הפקדתי את שכ"ד- ובכך אישר את קיום ההסכם)
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן