לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רענן

עזיבת נכס לפני סיום חוזה השכירות

שלום רב, אני שוכרת חנות כבר כמעט 9 שנים, חוזה השכירות מסתיים ב1.7.15, אך אני מעוניינת לפנות את הנכס בהקדם ולפני תום תקופת השכירות. בחוזה בינינו מצויין כי במקרה שארצה לעזוב לפני תום התקופה, אהיה חייבת בתשלום עד סופה או למצוא דייר אחר לשביעות רצון המשכיר. כתוב גם" הצדדים מותרים להסכים ביניהם על דרך אחרת להפסקת השכירות טרם זמנה." לפני חודש פניתי לבעל הנכס ופירטתי את רצוני, הוא מצידו אמר שאפרסם מודעה בנושא. בכל החודש האמור, היו פניות רבות למודעה אך אף אדם אינו לשביעות רצון המשכיר, בנוסף, הוא דורש שכ"ד קיצוני ולא אופייני באיזור. היום שוב שוחחתי עימו ואמרתי כי מסיבות כלכליות אין באפשרותי להישאר עד תום התקופה ואני מעוניינת לצאת ב31.1.15, כלומר, הודעה של 3 חודשים מראש. בעל הנכס מצידו לא מוכן ולא מעוניין להגיע איתי להסכמה כלשהי. האם החוק בכל זאת לצידי ? איך אני יכולה להתמודד עם דרישתו לשכ"ד מופקע המכשילה מציאת שוכר חדש ? בתודה, רענן

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון הזכות להביא דייר חלופי - היא זכות המדברת על אותם תנאים. אני מבין עלייה קטנה בשכ"ד - לדוג' - הצמדה למדד עוד אפשר לקבל אבל לא הפרזה בעליית המחיר. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר