השוכרת עזבה את הדירה בניגוד למוסכם בחוזה
אני בעלת דירה, אשמח להעזר. הדיירת ששכרה את דירתי, שילמה לי לשנה זו ב 12 צקים דחויים.. (כך גם היה בשנה שעברה, והשנה זו שנת השכירות השנייה שלה )השנה היא התגוררה אצלי חצי שנה. לאחר חצי שנה , הודיעה לי שהיא עומדת לעזוב את הדירה בעוד חודש. השבתי לה כי זה בניגוד לחוזה שחתמנו עליו. לפי החוזה, במידה והיא תחליט לעזוב במהלך שנת השכירות, עליה לדאוג לשוכר אחר תחתיה, שוכר שיעמוד באותם התנאים. השוכרת השיבה לי שהעילה היא ליקויים שקרו לדבריה במהלך מגוריה ולא תוקנו. אני הצעתי להוכיח את סתירת דבריה. אמנם קרו ליקויים, אבל הם תוקנו על חשבוני לשביעות רצונה.. כמו כן הצעתי לסייע לה, למצוא שוכרים פוטנציאליים ואף פרסמתי את הדירה, אך היא הערימה עלי קשיים בסרובה לאפשר את הצגת הדירה, אלא במועדים הנראים לה, אף זה בניגוד לסיכומנו בחוזה . בימים אלה היא עזבה את הדירה. ההמחאות שמסרה לי מראש עדיין נמצאות בידיי. מועד פרעונן הוא אחת לחודש, במשך ששת החודשים הקרובים, אך אני משוכנעת שהיא ביטלה אותן. כרגע איננו יודעת מה לעשות. אין לי ערבונות נוספים, פרט לצק בנקא שקיבלתי ממנה בתחילת שנת השכירות הראשונה, אך צק בנקאי ה ו כבר אינו בתוקף. אשמח לעצתך. תודה !
שלום רב ראשית הייתי מנסה להשכיר את הדירה כמה שיותר מהר. בודק כמה חיסרון כיס סבלתי סה"כ מהפסד שכירות - ליקויים שנשארו בדירה וכו'. פונה אליה במכתב בבקשה לקבל את החוסר תוך 10 ימים. אם לא מציג שיק לפירעון בבנק - אם השיק חוזר - פונה להוצאה לפועל לבקש את הכסף המגיע לך. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן