לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הדר

אי החזרת שיקים של חוזה שבוטל

חתמתי על חוזה דירה והבאתי לבעל הדירה שיקים של 12 חודשים עבור החוזה. בחוזה קיים סעיף של הודעה על אפשרות לביטול חוזה עם הודעה של חודש מראש. חודשיים לפני סיום החוזה הודעתי לבעל הדירה כי אני מעוניינת לבטל את החוזה וביקשתי ממנו כי יחזיר לי את השיקים. עד היום 5 חודשים אחרי ההודעה ולאחר שכבר עברתי דירה, לא החזיר לי בעל הדירה את השיקים. למרות ששילמתי את חשבון החשמל (בהתאם לקריאת המונה הפנימי ביחידת הדיור ולא דרך חברת חשמל) המשיך בעל הדירה להציק לי בטענה כי הוא רוצה לראות חשבונות חשמל ולבדוק ששילמתי הכל ואם לא אעשה כך יפקיד את השיקים. החישוב היה שמור בקובץ פרטי שלי במחשב שלי ומחקתי אותו לאחר שעברתי דירה ושילמתי את החשבון (הוא לא שמר שום רישום על המונה). כיצד אני יכולה לחייב אותו להחזיר לי את השיקים הללו ולהפסיק את ההטרדות הללו ? תודה!!!!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב רצוי לשלוח מכתב רשום לבעל הבית עם תיאור הדברים - ולבקש לקבל את השיקים חזרה לאחר שעמדת בכל תנאי החוזה. הדבר ישמש הוכחה בעתיד אם יפעל נגדך, ואם ישיב לך על טענותיך עכשיו - תתמודדי איתם כיום לפני שהוא יפעל בהוצאה לפועל וכיוצ"ב. לציין כי שיק טוב ל-6 חודשים - אולם אח"כ ניתן לפנות להוצאה לפועל. במכתב חוזר ניתן להודיע על כך שהערבויות לא עומדות עוד בתוקף וכיוצ"ב. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר