ארנונה כפולה
שלום רב. אני שוכרת דירה זו השנה השנייה רק שעקב זה שבעלת הבית חולה היא דוחה את חתימת החוזה ואני מוצאת את עצמי נותנת לה כל חודשיים שני צ"קים. כששכרתי את הדירה ורציתי להעביר על שמי את החשבונות היא פתאום אמרה לי (אחרי חתימת החוזה) שאי אפשר כי עדיין לא העבירו את הדירה (שייכת לסבא שנפטר) על שמם. השבוע קיבלתי שיחה מהבת אם יכול להיות שאני לא משלמת ארנונה, אמרתי שאני תמיד משלמת אבל משום מה אני לא קיבלתי כבר פעמיים(מי בכלל חושב על זה?) אז היא סיפרה רק שעכשיו הארנונה תיהיה כפולה לתשלום כי גילו שהסבא מת. שוחחתי עם העירייה ומסתבר שהם לא הודיעו על זה כיוון שרצו להשתמש בהנחה שהייתה לו וכל תשלומי הארנונה שאני לא קיבלתי הגיעו לאחת האחיות והם לא הודיעו לי על זה. השאלה שלי כיוון שאין לי גם שום חוזה כרגע האם אני מחוייבת לשלם את כל חשבון הארנונה במלואו? אחרת לא הייתי שוכרת את הבית! ומה אני עושה אם אני מעוניינת לעזוב? כמה זמן? הרי אני לא יכולה למצוא בית קרקע מעכשיו לעכשיו פה באיזור שלי. סליחה על אורך המכתב ועל זה שיצא מבולבל. תודה מראש
שלום רב הארנונה איננה כפולה לפי הבנתי אלא ללא הנחה - ועל כן את מחויבת לשלם אותה. אם את רוצה לעזוב תתחילי לחפש דירה אחרת - ושתמצאי תסכמי עם בעלי הדירה על העזיבה המוקדמת. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
נעמה אביגיל
אנונימי
מיכל שוורצמן