לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורי טופולנסקי

יחידת דיור בעייתית

שלום, אני כבר 5 חודשים שוכר יחידת דיור ויש לי כמה בעיות ואשמח לשמוע את חוות דעתך. 1. בשירותים יש מדי יום לפעמים ריח חריף של ביוב, כשפניתי לבעלת הדירה אחרי הרבה הכחשות מצידה היא לבסוף הביאה אינסטלטור שטען שבמקום שיהיו 2 צינורות בשירותים (אחד לביוב ואחר לאמבטיה) יש רק צינור אחד והמים של הביוב שלי ושל דיירים אחרים בעצם עובר דרך הפתח ניקוז של האמבטיה. הוא המליץ לי פשוט לשים פקק, מה שלא עוזר. השאלה שלי, מה מבחינה חוקית מגיע לי? האם בעלת הדירה צריכה לעשות משהו? האם זה עילה לסיום החוזה? האם מגיע לי פיצוי כלשהו? 2. בחוזה לא רשום שאני צריך לשלם חשמל אבל לעומת זאת כשראיתי את הדירה בפעם הראשונה היא אמרה שזה לא כולל חשמל, האם אני צריך לשלם חשמל? 3. כשראיתי את הדירה בפעם הראשונה בעלת הדירה הציגה את הדירה שהיא כלולה עם מרפסת בכניסה לבית, בפועל המרפסת משמשת אותה כמחסן עבור החפצים שלה. מאחר והמרפסת לא רשומה בחוזה האם אני יכול לדרוש משהו? תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לגבי הבעיה הראשונה - הרי שזה לא עילה לסיים חוזה - ניתן לבקש שוב מבעל מקצוע לבדוק את העניין. 2. אם סיכמתם בע"ש שזה לא כולל חשמל הדבר תופס - אלא אם מוסכם אחרת בחוזה. 3. אם המרפסת לא מופיעה בחוזה - אבל יש לה דברים שם - אזי היא לשימוש של שניכם. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר