לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אירה

שיפוץ ארוך בדירה באמצע חוזה

שלום! אנחנו שוכרים דירה מחודש מאי, לשנה עם אופציה. חוזה שכירות סטנדרטי (אלה שקונים בדואר עם העתק כימי). כרגע עקב פיצוץ בצנרת יש תלונות של שכנים מלמטה וצריך לבצע שיפוץ רציני הכולל החלפת שטח גדול של צנרת וקרמיקה, בעלת הדירה דורשת שנפנה את הדירה לגמרי לתקופה של כ-10 ימים. יש לנו ילדה קטנה ואמא סיעודית חולת פרקינסון + בעלי חיים, הוצאות פינוי לפרק זמן כזה ארוך יסתכמו באלפי שקלים, שבעלת הדירה לא מוכנה לשלם. אני גם אצטרך לפנות את מוצרי החשמל(אצלי הכל חדש) כי אני לא מוכנה לסכן אותם. וברור לי ששיפוצניקים ישתמשו גם במים וחשמל שרשומים על שמנו. הסברנו את זה לבעלת הדירה והיא לא מוכנה לשאת בהוצאות ומאיימת לבוא אלינו עם משטרה כי אנחנו מסרבים לפנות. אני רוצה לדרוש ממנה הפסקת חוזה + פיצוי כספי. ברור לי שהיא תסרב לשלם ואני אצטרך לתבוע אותה. השאלה שלי מהן זכויותיי וכיצד להתנהל מולה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב משטרה לא יכולה לפנות אותכם כמובן. מאחר והחוזה סטנדרטי ואין התייחסות המדובר בכוח עליון - ולכן לא חייבת לפיצוי גדול. אולי פיצוי קטן על אי נוחות - הנחה בדמי שכירות. אבל לא מדובר על הפרת חוזה. אפשר לבקש לקצר את המועד של התיקון. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר