הקטנת אחוזי משרה
שלום, יידעו אותי על הקטנת אחוזי משרה ל 60%. הגישו לי מכתב בנושא בו אני אמור לחתום "שאני מקבל את הדין". האם עלי לחתום? במידה ואני חותם האם משמעו של דבר שלא אוכל לדרוש אחר כך מכתב פיטורין גם במקרה והתפטרתי, בעקבות הרעת תנאים (התפטרות בדין מפוטר)? כמובן שאני מעונין להישאר גם באחוזים אלו, לפחות למשוך זמן עד שאמצא משהו אחר. תודה, משה.
חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעביד לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. חשוב לציין כי ניתוק יחסי העבודה, במידה וישנה הרעת תנאים, צריך להיעשות תוך זמן סביר. במידה ויעבור זמן ארוך יותר מזמן סביר הדרוש בשביל העובד כדי להתייעץ ולשקול את המצב- יכול שיראו זאת כהשלמה עם ההרעה. כמובן שיש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונה. תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה.
גל, תודה על התשובה. אין לי בעיה עם פיצויי פיטורין, יש לי סעיף 14 בחוזה. הבעיה היא כמה ניתן למשוך את העבודה בתנאים הפחותים. האם אחרי חודשיים אני יכול לעשות זאת או שזה ייחשב כהשלמה עם הגזירה? והאם כדאי לחתום על מכתב הורדת האחוזים? האם אני בכלל מחויב לחתום על מסמך שכזה או להגיד למעביד שאני לא חותם? ייתכן שבמקרה כזה הוא יחליט לפטרני. תודה.
כיון שישנם רבה דברים שעומדים על הפרק מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא
שאלות נפוצות:
מאיה22
תומרי