גננת - שכר חודש אוגוסט
שלום, אני עובדת כגננת בגן פרטי כבר 3 שנים, שכר חודשי גלובלי. אני יוצאת לחופשות של הילדים (חגים וחול המועד,..) הגן פעיל עד אמצע אוגוסט. הם לא משלמים לי את השבועיים האחרונים של אוגוסט בהם הגן לא פעיל. כלומר אני יוצאת לחל"ת בעל כורחי. אין ביננו שום חוזה בכתב. כשהתחלתי לעבוד הם אמרו לי שהם לא משלמים על חופשת אוגוסט. אני לא זוכרת אם אמרו לי את זה לפני תחילת העסקתי או לאחר שכבר התחלתי. האם מותר להם לא לשלם לי? הבנתי שהמעסיק יכול להחליט מתי החופשה של העובד, אבל במידה ולא נותרו לי ימי חופשה, מכיוון שכל הימים מנוצלים בחופשות הילדים, האם הם חייבים לשלם לי את חודש אוגוסט מלא למרות שהגן לא פעיל? (כי מבחינתי אני זמינה לעבודה כגננת). וכמובן, במידה והם אמרו לי את זה כתנאי לעבודתי, האם זה חוקי? או שבכל מקרה הם חייבים לשלם לי?
המעסיק אינו רשאי להוציא את העובד ללא הסכמתו לחופשה ללא תשלום. מעסיק המאלץ את עובדו לצאת לחופשה ללא תשלום, המעסיק חייב לשלם את ימי החופשה והעובד רשאי לראות עצמו כמפוטר ולדרוש פיצויי פיטורים. לעומת זאת בחופשה ללא תשלום בהסכמה, בתקופת חופשה ללא תשלום העובד אינו זכאי לתשלום זכויות נלוות (פנסיה חגים הבראה וכו'). חופשה ללא תשלום לא נחשבת לצבירת זכויות התלויות בותק כגון פיצויי פיטורים. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת לבחון את המצב המשפטי הרלוונטי מבחינתך.
שאלות נפוצות:
מאיה22
תומרי