רומן בהסכמה או ניצול יחסי מרות
שם תוכן הודעה:אני עובדת בחברה כבר 8 וחצי שנים. לפני חצי שנה החל "רומן" בהסכמה עם המנהל הישיר שלי, המערכת יחסים איתו הייתה מינית בלבד והתבצעה ברובה בקותלי המשרד. בחודש האחרון פנו אליי כמה בנות מהצוות שלנו וסיפרו לי שגם להן הוא הציע הצעות מגונות למיניהן והן סרבו. פניתי למנהל המוקד שלי שמעליו עם הסיפור, בעקבות כך הכניסו כמה בנות לשיחה אם עברו הטרדה מינית במוקד , חלקן סיפרו חלקן החליטו שלא לספר על מנת לא לפגוע בפרנסתו כי הוא אדם נשוי וכו'. החברה החליטה להשעות אותו לעשרה ימים, להעביר אותי צוות תחת מנהל אחר והוא יחזור לתפקידו תחת אזהרה, אגב אזהרה שניה כי בעבר היה לו רומן עם סוכנת אחרת . אני מגיעה לעבודה כבר לא כמו קודם, פרצופים משונים וריכולים עליי ללא הפסקה. אני מרגישה שאינני יכולה לעבוד במקום הזה יותר למרות שהמערכת יחסים שלי איתו, התחילה ממנו, אבל אני הסכמתי. אני חושבת להתפטר אך גם מפחדת לאבד את הפיצויים שלי. מה עליי לעשות ? אני פשוט מפחדת גם מהיום שיחזור ואצטרך להתמודד מולו. אשמח לתשובה
קשר בין שני אנשים שאחד מהם הוא בוס במקום העבודה אינו קשר שוויוני מעצם המעמד של שני הצדדים. בידי האחד הכוח לקבוע את סדר יומה של האשה, משכורתה, מעמדה, פיטוריה וכן הלאה. זאת ועוד, העובדה שעובד/ת לא הביעו התנגדות למעשים המיניים שביצע הממונה עליו/ה, אין בה כדי לסייע להגנתו של הממונה. בנסיבות של ניצול יחסי מרות, לא יידרשו המתלונן או המתלוננת להוכיח, כי הראו למטריד שאינם מעוניינים בהצעות או בהתייחסויות המיוחסות לו. הנחת היסוד במקרים אלו היא שהמוטרד אכן לא היה מעוניין בהתנהגויות אלו, אולם לאו דווקא נתן לכך ביטוי חיצוני.פסקי דין קבעו כי אין מקום לקבוע כלל קטגורי שלפיו מצב בו העובד יוזם את יחסי המין שולל את הנסיבה בדבר ניצול מרות. בנסיבות מסוימות, גם היענות של ממונה ליוזמתה של מי שכפופה לו לפיתוח קשר כלשהו עמו, יכול להיחשב ניצול יחסי מרות. ישנה חזקה, לפיה קיום קשר אינטימי המתבסס על יחסי מין מזדמנים, גם אם לאורך זמן, בין ממונה ישיר או עקיף לבין כפיפה הסרה למרותו, נעשה תוך ניצול יחסי מרות ומהווה הטרדה מינית. בכל מקהר, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא.
למה עשית לו את זה? את הרי הסכמת ליחסים המיניים איתו והבנות שלא הסכימו לא פוטרו ולא נגרם להן שום נזק. על כן, את לא יכולה לטעון שמדובר בניצול יחסי מרות, שכן, לא היה נגרם לך כל נזק אם היית מסרבת. הכל היה בהסכמה, את ברת דעת, בגירה, צלולה, אז על מה את מדברת? הוא הושעה בגללך על לא עוול בכפו ואם את שואלת אותי, הרווחת את הרכילות במשרד.
את התשובה המשפטית קיבלתי מ10 עורכי דין שונים עם אותה תשובה. אני אחליט מה לעשות תודה על התשובה לך וההתייחסות האישית
שאלות נפוצות:
מאיה22
תומרי