לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מירי

אי הודעה לאחר ראיון עבודה סעיף 3א לחוק

שלום אשמח להבין אני הייתי בספטמבר בראיון עבודה בחברה גדולה ומכובדת אם מנהל אזור לתפקיד מכירות שטח לאחר כשבוע זימנו אותי להצטרף לחצי יום עבודה אם מנהל מכירות שטח על מנת להכיר ולראות את אופי העבודה כמובן על חשבוני, לאחר כשבועיים זימנו אותי לעוד ראיון עבודה אם כמנהלת משאבי אנוש בחברה, ראיון אם מנהל מכירות ארצי וביצעתי מבחני אמינות. נכון להיום טרם קיבלתי מהם תשובה שלא התקבלתי לעבודה למרות שהשקעתי מזמני במספר לא קטן של הליכי מיון והפסקתי את התקדמותי בעבודה אחרת מהסיבה כי ראיתי שאני מתקדמת בהצלחה בחברה והייתי מאוד מעוניינת בתפקיד. הבנתי שהחוק החדש מחייב את המעסיק לעדכן אחת לחודש או להודיע בכל דרך על אי קבלתי לעבודה תוך 14 יום. הייתי רוצה לדעת האם אני זכאית לתבוע אותם בבית דין לעבודה על הפרת הסעיף בגין אי הודעה לאחר הליכי מיון לעבודה ואם כן כיצד עלי לעשות זאת. תודה רבה

עו"ד גל גורודיסקי

החוק מחייב מעסיקים למסור הודעה בכתב למועמדים לעבודה בשני נושאים: הודעה על התקדמות בהליכי מיון- למועמד תימסר הודעה בכתב על התקדמות הליכי המיון לעבודה אחת לחודשיים לפחות מיום תחילת השתתפותו בהליכי המיון. הודעה על אי קבלתו של המועמד לעבודה- למועמד תימסר הודעה בכתב על אי-קבלתו לעבודה תוך שבועיים (14 ימים) מיום שבו אדם אחר התקבל לעבודה שלגביה נערכו הליכי המיון. מעסיק אשר יפר את הכללים הנ"ל חובותיו על פי הוראות התיקון לחוק ולא יבצע את חובותיו כאמור,, מסתכן בסנקציות פליליות ואזרחיות הקבועות בחוק: הטלת קנס בגין עבירה לפי חוק העונשין עד לסך של 14,400 ₪ , תשל"ז-1977,, וכן, פסיקת פיצויים על ידי בית הדין האזורי לענייני עבודה בשיעור שייראה לו לפי נסיבות העניין, אף אם לא נגרם נזק ממוני. כמה פיצוי ? איזה עונש – תסבירי מה החשיפה. כמו כן, מסתכן המעסיק המפר בהטלת עיצום כספי עד לסך של 5,110 ₪ או בהטלת קנס מינהלי עד 2,000 ₪ - מכוח הוראות חוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, התשע"ב-2011, וחוק העבירות המנהליותת, התשמ"ו-1985, אשר תוקנו בהתאמה לתיקון החוק כאמור, על כל המשתמע מכך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה