לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
בן ציון

קיום סעיף מהתקנון

אני חבר באגודה שיטופית קהילטית והדייר שמעלי כל היום עד שעות הקטנות של הליילה, מזיז רהיטים, הילדים מסחקים בקדור ומקבצים כל הזמן, המבוגרים הולכים עם נעליים עם עקבים קשים וזה נשמע כמו דהירת סוסים, בקיצור אי אפשר לנוח רגע. בתקנון של האגודה יש סעיףהאומר כך ,, החבר מתחייב להמנע מגרימת מארד מכל סוג שהוא, ובכלל זה גרימת רעש בלתי סביר, גרימת ריכות רעים, וכו ". פניתי לאגודה ומשם אמרו לי שזה לא תפקידם לטפל. האם זה נכון, היות ואם כן, עלי להבין שאני יכול לקחת את החוק בידיים וזה בטח לא רצוי. אבקש לדעת אם בארגון האגודות כן יש הנחיה שהאגודה חייבת לטבל ואם כן אבקש לציין לי אותה בכ"ב רב בן ציון

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! המערכת המשטרתית ומערכת השיפוט, כ"זרועות החוק" – עלולות להגיב בחומרה כלפי כל מי שיתיימר "לקחת את החוק לידיו". בד-בבד ומאידך – עומדות מערכות אלה, ולפחות אחת מהן, לסייע לכל הזכאי לכך על-פי הדין: בין להגנה מפני עבירה פלילית של הזולת ובין למניעת עוולה נזיקית מצדו. המקרה המצער, המתואר בשאלה כאן, תואם לבעיה ידועה מתחום סכסוכי-שכנים ב"בית משותף", ללא קשר לתחום של "אגודות שיתופיות". מכל מקום: גם אם מסרבת כאן אגודה כלשהי לפעול לאכיפת הוראת-תקנון, כאמור בשאלה – יתכן שאין להצטער על כך, כאשר הדין הכללי מקנה לנפגעים מסלולים משפטיים נוספים, העדיפים על התחום החוזי שבתקנון-האגודה, ואשר עשויים להוביל להשגת צווי-מניעה וחיוב בפיצויים גם יחד, כנגד האחראים להטרדות הנמשכות. ברחבי ישראל פזורים מעל 30,000(!) עורכי-דין פעילים, בהיקף "קהילתי" שהינו מהגבוהים בעולם; לסיוע לשואל ולבני-משפחתו במקרה עגום זה - די בעו"ד אחד/אחת. בין היתר, ייבחנו כאן ע"י עוה"ד גם צעדים לשילוב האגודה, אף בעל-כורחה, ככל שהדבר יימצא ראוי ומועיל למטרה העיקרית של בלימת המיטרדים. זאת, מבלי "לפזר" את המאמצים שלא לצורך, ומבלי לשכוח את חשיבות הצדדים המעשיים והחברתיים של העניין, ואת השילוב הנדרש של תבונה מעשית, סובלנות והתחשבות הדדית, עם ראייה רחבה לטווח ארוך. יש מקום אף לתקווה, כי התראה תקיפה אך מנומסת, במכתב דרישה והתראה של עוה"ד, תביא לפתרון, במיוחד אם תשולב כאן בצעד-עזר מקביל של התערבות גורם חברתי מתווך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות