חברות באגודה שיתופית חקלאית
אני גרה עם משפחתי ועם הורי במשק. אני רוצה להתמודד בבחירות לוועד החקלאי . מה התהליך כדי שאוכל להיות בעלת זכות בחירה ולהתמודד ?
שלום רב! הזכות להשתתף בבחירות לוועד-ההנהלה באגודה שיתופית – בין כדי לבחור ובין כדי להיבחר – נתונה רק לחברי-האגודה. מי שמתגוררת במגורי-קבע במשק הוריה במושב-עובדים, תוכל לפעול להסדרת חברות באגודה, אם מונתה ע"י ההורים כ"בת-ממשיכה" במשק. אזי, אם אין הוראות בתקנון-האגודה לעניין זה, ניתן להיעזר ב"תקנות האגודות השיתופיות ( חברות ), תשל"ג-1973", עם תקנה 3א שם, ולפיהן: בת-ממשיכה ( ובדומה – בן-ממשיך ) העונה על תנאי הכשירות-לחברות, הקבועים בתקנון האגודה, תוכל להגיש בקשה בכתב לוועד-ההנהלה של האגודה, לפי הנוסח הקבוע לכך בתקנון-האגודה, בצירוף המסמכים המוכיחים את היותה של המבקשת בגדר "בת-ממשיכה" כדין. בהעדר מעמד של "בת ממשיכה" במינוי ההורים, או בהעדר בחירה במועמדותה לכהונה בוועד-ההנהלה ( כאשר תהיה חברה באגודה ) – עדיין תוכל השואלת לתרום בעשייה ציבורית במושב, באחת או יותר מן הדרכים הקיימות לכך במסגרות הפתוחות גם למי שאיננו חבר ( כולל ועדות-משנה המסייעות לוועד-ההנהלה ), ואף במסגרת חדשה שתוקם ביוזמה עצמאית! מי שזמנה ויכולותיה בידיה, תוכל לשקול פעילות ציבורית או חברתית, גם במסגרת פעילויות המועצה האזורית, בתחומה מצוי המושב, אם לא במסגרת צנועה יותר, אך מכובדת למדי, של "וועד מקומי". תשומת-הלב מופנית לתשובת-מנהל-הפורום מיום 12/1/2013, העשויה לשמש כחומר נוסף למחשבה.
ראשית תודה על התשובה , 1.אם אני מוגדרת בת ממשיכה בצוואה. האם אני יכולה להתקבל כחברה באגודה ? 2. אם הורי מעבירים אלי את זכות הבחירה האם הם יכולים לבטל אותה בכל נקודת זמן?
1. בעלי-נחלה במושב-עובדים, המבקשים למנות "בן/בת-ממשיך/ה" לצדם במשק – מוטב שיפנו למזכיר-המושב או ליו"ר ועד-ההנהלה, להדרכה המתאימה (( בהערת-אגב: "צוואה" ניתנת, בכל עת, לביטול או לשינוי ע"י המצווה. תוקפה הוא רק לאחר פטירת המצווה ובכפוף לאישור כדין בצו-קיום )). 2. זכות בחירה או חברות באגודה שיתופית - אינן ניתנות להסבה.