לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גדרון משה

הנחת נכה

שלום רב אני חבר בישוב קהילתי ואני נכה עם % 75 אי כושר ובשנים קודמות קיבלתי הנחה של % 75 אחוז על מיסי ישוב בגלל נכותי וזה כרוך בהגשת בקשה כל שנה . אני מקבל מהמועצה האזורית הנחה של % 80 בארנונה ללא צורך להגיש בקשה כל שנה. השנה ניתנה לי הנחה של % 65 על ידי וועד הישוב בניגוד למה שקיבלתי בשנים עברו מאז שנהיתי נכה כאמור ויש לי מס' שאלות. 1. לגבי הזכות שלי לקבלת הנחה במיסי הישוב ההנחה ניתנה רק לגבי המיסים בלבד ולגבי תשלומים נוספים שיש בתלוש אין הנחה כלשהיא (לדוגמה : שמירה, אמנה, ועוד תשלומים שמהווים כ %50 מסה"כ המיסים) האם ההנחה לא צריכה להינתן לסה"כ התשלומים בתלוש החודשי. 2. האם יכולים לשנות שרירותית את אחוז ההנחה שאני מקבל במשך שנים מ % 75 ל % 65. בתודה מראש משה גדרון

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! על-פי הוראות-דין מיוחדות, הנוגעות לתשלומי ארנונה לרשות המקומית – נקבעים שיעורי הנחה שונים לזכאים מוגדרים, וכאמור – לגבי תשלומי-ארנונה. כתשלום-חובה בעל אופי כללי, המיועד לניהול הרשות ולפעולתה במכלול, נבדלת הארנונה הכללית מתשלומי-חובה למימון מטלות מוגדרות ( לרבות היטלים ואגרות ). אם יש צורך במימון פעולה מוגדרת, כגון תיגבור-אבטחה ביישוב – יש צורך לגבות את ההשתתפות במימון מכלל הנהנים; ובהעדר חובה שבדין או צידוק ענייני מתאים – מכל משתתף כחלקו היחסי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות