מפרק מפעיל באגודה שיתופית
שלום, לקיבוץ בו אני עובדת מינו מפרק מפעיל. אני לא חברת קיבוץ אבל עובדת במפעל בקיבוץ ממה שאני מבינה אני מפוטרת מאז שמונה מפרק אבל לא הודיעו לי על פיטורים האם אני בכל זאת מפוטרת? האם יכול להיות שאני מפוטרת בלי שהודיעו לי? האם חייבים לעשות לי שימוע? מה הזכויות שלי?
שלום רב! העובדה כי מונה לקיבוץ מפרק-מפעיל ( ולא מפרק ), מוסיפה גוון מעודד לתמונה הקודרת, במיוחד אם התיפעול הנמשך בקיבוץ מתייחס גם למיפעל המדובר. במצב כזה עשוייה להישמר ( ולעתים ...אף להתעצם ) חשיבותם של עובדים למיפעל ולעתידו - כגון לניצול הזמנות קיימות, ואף למכירת המיפעל כ"עסק חי" ( להשגת תמורה גבוהה יותר ). בנסיבות כאלה, יש מקום אף לבחינת המשך העבודה, בהתקשרות מתואמת עם המפרק-המפעיל. מכל מקום: אם נמשכת העבודה במיפעל - חזקה על המפרק-המפעיל, כי הוא מודע לתיפקודם הנמשך של כל העובדים המגיעים לעבוד בו, והוא מוחזק כאחראי כלפיהם, גם אם במסגרת "דף חדש" של העסקה ו"מעמד" חדש של מעסיק. בנסיבות המיוחדות המתוארות, מוצע לפנות בדחיפות להתייעצות עם עו"ד העוסק/ת בתחום דיני העבודה, כדי לבחון את המצב בשלושה מישורים: לגבי כיבוד זכויות-העבר שעד למינוי המפרק-המפעיל ( עם שאלת הצורך והיכולת להסתייע בתמיכה הכספית שנותן המוסד-לביטוח-לאומי בנושא פיצויי-פיטורים, במקרה של חוסר-יכולת תשלום מלא מצד המעסיק, עקב פירוק או פשיטת-רגל ); לגבי כיסוי והבטחה בהווה לשכר ולזכויות-סוציאליות בגין עבודה נמשכת ( אם ישנה כזו ), מול המפרק-המפעיל; לגבי העתיד ( אם אקטואלי ) - לשימור אפשרי של מקום-העבודה, גם אם אצל מי שירכוש את המפעל, במקרה של מכירתו כ"עסק חי". מידע ופרטים נוספים, הדרושים כאן לבחינת עמדה וצעדים - ייאספו על-ידי עוה"ד, או לפי הנחיות ממנו/ה. בהצלחה!