גביית מיסי ישוב על הקמת בית כנסת
אני תושבת חדשה בישוב מעבר לקו הירוק 3 שנים קניתי בית לאחר שהתגוררתי בעיר 13 שנה א) עשו הצבעה לגבי בניית בית כנסת בישוב המונה 100 משפחות שחלקם חיים בדרגה נמוכה בית כנסת תבנה בסכום של 4 מיליון בהצבעה הרוב היו בעד שמחייבים משפחה לשלם 12000 ש" שכל חודש במיסים 250 לכל חודש ל4 שנים שגם זה עבר בהצבעה לי אין את הסכום יש לי חובות גם תיק בבית משפט על הבנק בגובה חוב 92 אלף ש"ח קשה לי לשלם ואם לא ישלם אמרו שילכו איתי בממשפט האם מותר להם לפי חוק לגבות שאני מסרבת אני צריכה עזרה כדי לדעת לאן אני ממשיכה לצעוד
ישוב כמתואר בשאלה - ספק אם פועלת בו "אגודה שיתופית", ונראה כי מדובר כאן בנושא במישור המוניציפאלי, המתאים יותר ל"פורום ארנונה" בפורטל זה. עם זאת - דברים אחדים, אשר יוכלו אולי להיות לעזר לשואלת הנכבדה במצבה: רכישת בית ביישוב, כאמור בשאלה, כרוכה - מאליה - גם בהתקשרות חברתית עם קהילת תושבי-המקום, אשר לחיים בתוכה ישנם יתרונות רבים, כמאפיין קהילה של שומרי-מסורת. גם בהחלטת רוב התושבים על הקמת בית-כנסת בהיקף כספי ניכר, ניתן למצוא צדדים חיוביים, אפילו בזווית-ראייה ...חומרנית: מבצע-בנייה קהילתי,כמתואר בשאלה, אמור להעלות, כתוצאת-לוואי, גם את ערכם של בתי-היישוב, לרבות הבית שרכשה השואלת לפני 3 שנים. כמובן, מקום-תפילה מרכזי כמתואר, יוסיף ויתרום לציבור המקומי כולו, גם מבחינות חשובות עוד יותר, לתפארת היישוב ולגאוות תושביו. ברם, מידותיו התרומיות של ציבור יהודי-מסורתי אינן נבחנות בניסיונות לאכיפת חיובים כספיים, שתוקפם המשפטי מסופק - אלא בכיבודם וביישומם של עקרונות צדק ומוסר, ובהם עזרה לנזקק והתחשבות בזולת. ממילא יקפיד כאן הציבור עם עצמו, כדי שהקמת בית-הכנסת תיעשה לפי כל דין, וללא כל פגם מוסרי או חברתי, חלילה. לכן, טרם פנייה לצעדי בירור ובקרה משפטיים ( כולל אצל המועצה האזורית, עם יועצה המשפטי, ובליווי לשכת-הרווחה שם ),מן הראוי והרצוי לפנות אל גורמים בעלי-השפעה בקרב הקהילה עצמה; בראשם - בעל סמכות תורנית-רבנית, אשר יבחן את המקרה על-פי דין-תורה (וברוח התבונה המעשית, המאפיינת את חכמי-ישראל בכל הדורות ), ואם ימצא פיתרון להנחת דעת השואלת, כמקווה - ינחה בהתאם את ראשי-הקהילה, ובא לציון גואל.