סירוב רישום בפנקס האגודות השותפויות
בישיבת ועד מלפני כ 70 יום אושרה בקשתי להצטרפות כחבר אגודה מכוח צוואה. נכון לעכשיו מסרב היו"ר לסיים את הליך ההצטרפוצ ולרשום אותי בגיבוי חברי ועד ההנהלה בפנקס החברים ברשם האגודות השיתופיות בניגוד לתקנון 3א כאשר שאלתי לפשר העיכוב נענתי שעליי להמתין נקודה ללא שום הסבר. מה עליי לעשות כדי שרישומי בפנקס רשם האגודות יתבצע.....? הכבוד רב שוקי
שלום רב! פנקס-החברים של כל אגודה שיתופית מתנהל ומוחזק אצל האגודה, ולא אצל רשם-האגודות-השיתופיות. הרשם מוסמך לחייב כל אגודה בתיקון פנקס-החברים - לרבות ע"י הוספה - וזאת לאחר חקירה ודיון בעקבות בקשה מתאימה שהוגשה לו. במקרה המתואר בשאלה, מוצע לדרוש מוועד-ההנהלה להשלים את הדרוש לרישום החברות בפנקס-החברים תוך מועד קרוב קצוב, ובהעדר מענה מניח את הדעת – מומלץ לפנות לסיוע של עו"ד. יש להניח, כי סיוע זה יכלול תחילה בדיקה של נימוקי הוועד לעמדתו ( ככל שיודיע עליהם ), וכן של תקנון האגודה ותנאי הכשירות לחברות הקבועים בו; זאת – גם כדי לוודא, כי ההחלטה הקיימת של ועד-ההנהלה נתקבלה כדין.
מה המשמעות של "פנקס חברים" ...? והאם רשם האגודות השיתופיות אמור להיות מעודכן לגבי הוספת חבר חדש ע"י האגודה החקלאית במושב ...? כיצד אני יכול לוודא רישומי בפנקס החברים כאשר אין שת"פ מצד האגודה החקלאית ....?, הם טוענים שהתקבלתי ומה שנשאר זה רק עניין טכני אבל לא מוכנים להנפיק לי אישור שאני חבר באגודה.....? מה עושים ....?
מה המשמעות של "פנקס חברים" ...? והאם רשם האגודות השיתופיות אמור להיות מעודכן לגבי הוספת חבר חדש ע"י האגודה החקלאית במושב ...? כיצד אני יכול לוודא רישומי בפנקס החברים כאשר אין שת"פ מצד האגודה החקלאית ....?, הם טוענים שהתקבלתי ומה שנשאר זה רק עניין טכני אבל לא מוכנים להנפיק לי אישור שאני חבר באגודה.....? מה עושים ....?
שלום רב! התשובה הקיימת עומדת בעינה, מילה במילה. במילים "מענה מניח את הדעת" נכלל גם אישור בכתב לחברות.