לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אופיר

רכשתי נחלה בנובמבר 2015, ידוע לי שהמוכרים שילמו מס בשיעור של כ37-40% מסכום העיסקה שהמס המשמעותי הוא

מס רכישה או דמי הסכמה (איני בקי בפרט זה) אני מעוניין לברר לגבי היוון של הנחלה שרכשתי אם התשלום לרמ"י עבור ההיוון במקרה כמו שלי הוא תשלום מופחת(מאחר והמוכרים שילמו מס בסכום משמעותי) או תשלום מס רגיל ומלא. אם התשלום לרמ"י הוא מופחת באופן משוער מה גובה המס שאני צפוי לשלם בהיוון מלא (33%) או בהיוון "זול" (3.75%) אני מוגבל כספית ואני מעוניין לדעת אם מבחינה תקציבית באפשרותי לעמוד בתשלום דמי ההיוון. (מלא או חלקי). אודה מאוד אם תוכל להשיב לי לשאלה, תודה מראש אופיר וקרט. הנחלה נרכשה במושב צלפון.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! חישוב התשלום להיוון זכויות בנחלה משלב גם מרכיב של אחוזים, המופיע בתנאי "רשות מקרקעי ישראל", אך שיעור ההוצאה הכספית – במיוחד לבדיקת אפשרות כלכלית וכדאיות - נמדד בסכום בשקלים. לפיכך, חשוב לכלול בבירור את השווי המשוער של ערך הקרקע, ממנו ייגזרו האחוזים הרלבנטיים, וכן את שאלת התמלאותם, לגבי המקרה המדובר, של התנאים להתחשבנות מיטבית, כפי שהם כלולים בהחלטות הרשות ( רמ"י ) ובנוהליה. במקרה המתואר בשאלה, מומלץ לאתר מידע במזכירות-המושב, אצל בעלי-נחלות במושב שביצעו היוון בתקופה האחרונה, וכן – במשרדי המחוז של הרשות. מומלץ גם לפנות אל עוה"ד שטיפל ברכישה לפני 4 שנים, בין לקבלת מידע שבידיו ובין לבירור הצורך והאפשרות להסתייע בבדיקתו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות