לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גדעון

חיוב תשלום באגודה שיתופית

רכשתי בית ביישוב שהוא אגודה שיתופית ועברתי להתגורר בה. בזמן רכישת הדירה מזכירות הישוב אמרה לי שאני צריך לשלם 30 אלף ש"ח כדי לרכוש בית בישוב ולהפוך לחבר יישוב. הבטיחו לי שאני אקבל 80% החזר דרך מיסי היישוב החודשיים. לאחר ששילמתי חזרו בהם המזכירות ואמרו לי שתושב חדש מקבל רק 20% החזר ובן / בת ממשיכים מקבלים החזר של 80%. שאלתי; 1. האם מותר לדרוש סכום כזה. 2. האם מותר לעשות הבדל שכזה בן תודה חדש לבן/ בת ממשיכים. תודה רבה מראש גדעון.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! לפי שיעור הסכום הנזכר בשאלה, והקשרו לרכישת בית ביישוב, ניתן להניח כי המדובר בדרישה לתשלום השתתפות בהשקעות-הקבע של האגודה היישובית בתשתיות, מבנים ומיתקנים, העומדים לשימוש כלל התושבים, ואשר הקמתם כבר מומנה בעבר ע"י מתיישבים, לפי בית-אב. אם כך יתברר, אזי המתואר בשאלה מצביע על דרישה של דמי-השתתפות יחסיים מהשואל כמתיישב חדש, כאשר מ"דור ההמשך" של מתיישבים וותיקים נדרש סכום נמוך יותר – בהתחשב בחלקם המשולם של ההורים, אך כתוספת בגין השימוש המוגבר של כלל בני-המשפחה. גם אם כך, וגם אם ה"חלוקה" של ההשתתפות המדוברת ביישוב הינה סבירה עקרונית – עדיין יש מקום לדרוש פרטים והבהרות לגבי שיעור החישוב של סוגי דרישות-התשלום. מוצע, בכל מקרה, לברר אצל האגודה ואצל מתיישבים חדשים אחרים, כיצד נהגו לגביהם בנושא – לבדיקה השוואתית. יצוין עוד, כי אם השיעור המופחת ניגבה ע"י האגודה מבני-וותיקים אשר רכשו בתים בנפרד מבתי ההורים, וכבתי-אב עצמאיים – נראה כי על האגודה לבחון את עצמה בעניין זה, ולתקן את דרישותיה ואת גביותיה בהתאם, ככל שנהוג לגביהן "מפתח" של בית-אב. הכל – בהנחה כי התנהלות האגודה היתה והינה לפי הנחת-היסוד שבראש תשובה זו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות