יציאה מחוזה שכירות בעקבות סכסוך בין בני זוג
חתמתי על חוזה שכירות בנוסח "יחד או לחוד" עם בת זוגתי לשעבר ב18.5.12. לאחר מכן ב1.7.13 החוזה הוארך בעוד שנה, בהתאם לסעיף שהיה בחוזה המקורי (הצ'קים שולמו מראש לבעל הדירה במעמד הארכת החוזה). ב20.7.13 עזבתי את הדירה לאחר סכסוך שהיה ביני לבין זוגתי. זוגתי לעומת זאת, לא מוכנה לצאת מהדירה ונכון לעכשיו אני משלם על דירה שאני לא מתגורר בה כבר כמעט 3 חודשים. אציין עוד כי בתום לב וברוח טובה, השארתי אצלה את העתק המפתח של הדירה שהיה ברשותי, בכדי לאפשר לה פרטיות. ניסיתי לפנות אליה בבקשה לפתור את הדברים וכל מה שקיבלתי חזרה היו קללות, ושהיא "תצא מהדירה מתי שהיא תרצה". עוד ניסיתי לפנות לבעל הדירה על מנת לקבל לפחות מפתח לדירה כדי שאוכל לעשות בה גם שימוש, אך נענתי בתשובה שלילית - "אין לי מפתח רזרבי לשכפל לך". מה באפשרותי לעשות על מנת לצאת ממצב זה בדרך הטובה ביותר? תודה מראש!
דור שלום, יש לעיין בחוזה השכירות שלך על מנת לתת לך תשובה מספקת ואחראית. יתכן ובעל הדירה מפר את תנאי החוזה כשאינו מספק לך תנאים להכנס לדירה עליה אתה משלם. יתכן וניתן להכניס שוכר חלופי במקומך. את כל הדברים כדאי לבדוק באמצעות עו"ד מומחה שיתן את חוות דעתו לדבר. בהצלחה.