סיום חוזה שכירות מוקדם
שלום, אני ובעלי עברנו לדירה לא משופצת בבניין ישן. לאחר כחודש שגרנו שם שמנו לב לבעיות עובש נוראיות בקירות ולחות בתוך הקירות (הקירות רטובים מבפנים). יש לציין כי לא היינו מודעים לבעיה זו כשראינו את הדירה לראשונה כי היא בדיוק נצבעה. הדירה מלאה בעובש, העובש אוכל את הרהיטים שקנינו, בגדים, אפילו חלק מהאוכל במטבח. כמו כן, בעלי סובל מבעיית עור (אקזמה), אשר החריפה עקב החשיפה לעובש. שנינו החסרנו ומחסירים ימי עבודה ממחלות הצטננות למיניהן בעקבות העובש והקור. הקירות החיצוניים לא אטומים כראוי וניתן להרגיש את הרוח דרך הקירות. אנחנו מוציאים הרבה כסף על חשמל- המזגן עובד כל הלילה ואפילו קנינו רדיאטור שלא ממש עזר. כרגע אנחנו לא יכולים אפילו לישון בחדר שינה מרוב הקור והרטיבות. את העובש אנחנו מנקים עם אקונומיקה וחומץ, אבל הוא ממשיך לגדול... בעלת הדירה מודעת לבעיה ומנסה לטפל בזה. למיטב הבנתי, איטום קירות לוקח זמן (גם צריך לחכות שמזג האוויר ישתפר בכדי לבצע את העבודה) ואנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו גם כלכלית ובריאותית לחכות. קיים בחוזה סעיף יציאה- ״במידה ומכל סיבה שהיא יעזבו השוכרים את הדירה לפני תום תקופת השכירות, יהיו מחויבים לשלם למשכירים את דמי השכירות במלואם גם עבור התקופה הנותרת מתקופת השכירות. בהסכמתם הבלעדית ובכתב של המשכירים יוכלו המשכירים להציע שוכר חלופי, בהתקיים כל התנאים הבאים: 1. שישכור את המושכר רק ליתרת השכירות המקורית. 2. שישכור את המושכר בכל אותם תנאי חוזה מקוריים. 3. שהשוכר החלופי המוצע יהיה לשביעות רצון המשכירים. 4. כל ההוצאות הקשורות בחילופי הדיירים יחולו על השוכרים בלבד״. השאלה שלי היא כזאת: האם נוכל לצאת מהחוזה מבלי למצוא דייר חלופי ולשלם על הוצאות הכרוכות במציאת דיירים עקב ליקויים חמורים בדירה? והאם בינתיים אני רשאית לבקש הנחה בשכר דירה כיוון שאנחנו לא יכולים להשתמש בחדר שינה ומוציאים הרבה כסף על חימום הדירה? בתודה מראש, דנה
ראשית יש לעין בפרוטרוט בסעיפי החוזה. במידה והיה ידוע לבעלת הדירה על מפגעי העובש החמורים היא הייתה צריכה להודיע לכם על כך (תום לב בכריתת הסכם) עפ"י חוק. יתכן והנכם יכולים לצאת מחוזה השכירות בעקבות חוסר תום הלב. שנית ,הנכם יכולים בתום התקופה לתבוע את בעלת הנכס על הנזקים שנגרמו לכם ובעצם לקבל השבה של חלק מהסכום. הנכם יכולים לדרוש הנחה בשכר הדירה. בתקווה שבעלת הדירה אכן תענה לדרישותיכם. בהצלחה