הפרת חוזה
שלום לך עו'ד גלעד יקר מדובר בתקנון אינטרנט הנקרא "חוקי הפורום" שיצר בעל האתר. ממה שהבנתי מקריאה ברשת,כאשר מדובר בתקנון אחיד הפונה לקהל רב,פסקה ההלכה בישראל כי מדובר בעצם בחוזה אחיד שחל עליו חוק החוזים. כל מה שאני זקוקה לו ברשותך עורך דין גלעד,זה רק הפניה לסעיפי החוק בחוק החוזים אשר קובעים כי כאשר אדם יוצר חוזה כזה ועובר בעצמו על ההתחייבויות שהוא תובע מאחרים בחוזה (קרי,פועל בעצמו כבריון גס רוח וגם חובר בעצמו לבריוני מקלדת שהם חבריו באתר)-אין לו הזכות לתבוע התנהגות נאותה ו\או מדובר בהפרת חוזה מצידו כמי שלא קיים חוזה בעצמו. זוהי פרשנות שלי מין הסתם,אך אני מעוניינת בגדול אם אפשר,להפנות אותי לסעיפי החוק שקובעים מה נחשב להפרת חוזה. מדובר בתביעת דיבה שהגשתי לבדי לבית משפט,ומנהל האתר (הנתבע) טוען להגנתו שאני חטאתי בהתנהגות לא נאותה,וכל מה שיש לו להגנתו זה החוזה שחתמתי עליו בזמן ההרשמה לאתר. לטענתי אין לחוזה כזה תוקף מאחר והוכחתי כי מנהל האתר הוא בעצם חבר של ותיקי אתר שבמשך שנים מתבטאים באתר בגסות איומה. אשמח להפניה לסעיפי החוק הרלונטיים כדי לעשות לי קצת סדר בראש. תודה רבה לך עורך דין גלעד
קצת קשה מדברייך להבין בדיוק מהי ההפרה. בחוק החוזים תשל"ג תוכלי למצוא את עילות ההפרה ולקשר אותם למקרה שלך. במקרים רבים חוסר תום הלב עליו מדובר בסעיף 39 לחוק מעקר את החוזה מתוכן ומביא לביטולו. יתכן וזה המצב במקרה דנן. בנוסף חוק החוזים תשל"א בסעיפי ההגדות תוכלי לראות את ההגדרות והתרופות להפרה בסעיפי 1-3 . בהצלחה.
שאלות נפוצות:
אוסנת
אנונימית
אנונימית
שושנה