קבלן תושב השטחים
שלום, לצורך שיפוצים בביתי לקחתי קבלן ערבי שמתגורר בשטחים ויש לו אישורי עבודה בישראל. סגרנו חוזה ובו לוח תשלומים ע"פ התקדמות העבודה. בשלב מסוים, הקבלן טען שקשה לו להתקדם, כיוון שהוא צריך לשלם לספקי הסחורה ולכן ביקש שאשלם לו על החשבון. שילמתי לו כ-45,000 ש"ח על חשבון דברים שהוא עוד לא עשה בפועל (חשמל, אינסטלציה, טיח פנים וטיח חוץ) וכעת הוא דורש עוד 50,000 ש"ח כדי להתקדם ולהגיע למצב שבעצם כבר שילמתי לו (לסיים חשמל, אינסטלציה, טיח פנים וטיח חוץ). ה-50,000 המדוברים הם מעבר לסכום שעליו סיכמנו בחוזה. כבר מספר ימים שהקבלן מסרב להגיע לעבוד, כל עוד אני לא משלם לו את התוספת. האם יש דרך לתבוע אותו, בהתחשב בכך שהוא תושב השטחים ואיני יודע את כתובתו?
ראשית במצב דברים כזה תמיד יש לשלם פחות מקצב ההתקדמות של הקבלן כדי להשאיר אותו בשטח. כדי להגיש תביעה נגדו צריך יהיה למסור לו את כתב התביעה וביהמ"ש יצטרך לקנות סמכות לדון בתיק זה ( יש לכך תקדימים). מומלץ להגיע למשטרה ולהגיש תלונה על גניבה/הונאה נגד אותו אדם. בקיצור, הדבר איננו פשוט כלל וסיכוייך להצליח לא רבים.
שכרתי קבלן ערבי תושב שטחים לצורך ביצוע תוספת בניה. במהלך הבניה הקבלן טען שיש לו בעיות בכפר והוא זקוק לעוד כסף נתתי לו תשלום בנוסף למה שהוא ביצע בפועל. יום בהיר אחד הוא הגיע והודיע לי שהכסף נגמר ואין לו איך להמשיך את העבודה. האם יש לי יכולת לתבוע אותו?
שאלות נפוצות:
אוסנת
אנונימית
אנונימית
שושנה