לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ריקי

פיצויים הפרת חוזה

שלום היה לי חוזה התקשרות שרציתי לסיימו מאחר שלא הייתי מרוצה מטיב השירות שניתן לי ומכיוון שהבנתי שהצד השני משלה אותי ומבטיח לי הבטחות שלא יתממשו לעולם... ביקשתי להסדיר תשלום ולסגור מצב אך החשבון שקיבלתי לשלם לא תאם את השירות שקיבלתי והיה מופרך ולא תאם את החוזה שהיה לנו. ביקשתי לברר מה עומד מאחורייי זה,אך הצד השני נמנע מלדבר אתי וציפה שאשלם לו את הסכום כנראה בלי לשאול יותר מדי שאלות. התקשרתי מספר פעמים ניסיתי לקבוע פגישה הכל-הנ"ל נמנע ולא ניתן היה להשיגו. כיום-הנ"ל תובע אותי על הפרת חוזה, אך כמובן על הסכום שאכן הייתי צריכה לשלם ולא על הסכום שדרש בזמנו ובנוסף דורש פיצויים! אני מרגישה שרימו אותי ושהוא טמן לי פח. מה עמדת החוק? תודה

עו"ד ירון מרויץ

ריקי שלום, מכיוון, שכפי שאנו מבינים ממכתבך כבר הוגשה נגדך תביעה לבית המשפט, ומכתבך בוודאי אינו ממצה את העובדות והטענות הנטענות נגדך בכתב התביעה, קשה, אם לא בלתי אפשרי, לתת תשובה ממצה. נשיב כללית כי: 1. חוזה ניתן לביטול כאשר הוא מופר באופן יסודי, ללא כל התראה. 2. חוזה ניתן לביטול גם אם הופר בהפרה לא יסודית, במקרה שהמפר לא תיקן את ההפרה בתוך הזמן שנדרש לעשות כן. בין כך ובין כך, יש לתת הודעה ברורה על ביטול החוזה. צד לחוזה אינו צריך לשלם סכומים העולים על אלו שהתחייב לשלם לפי החוזה, גם אם התבקש לעשות כן, אך כן חייב לשלם את הסכום שאינו שנוי במחלוקת. במילים אחרות, העובדה שצד נדרש לשלם סכומים שאינם מגיעים ממנו, אינו פוטרת אותו מלשלם את הסכומים שכן מגיעים ממנו. אף שהעניין חורג מפורום זה, חשוב להדגיש כי עליך להגיש כתב הגנה שאם לא תעשי כן עלול להינתן כנגדך פסק דין בהעדר הגנה, ומומלץ להיוועץ בעורך דין לצורך כך. המשך יום נעים, ירון

ריקי

יש אפשרות לכתוב מייל או בדרך אחרת ליצור קשר ולהרחיב בהסבר?

עו"ד ירון מרויץ

ריקי שלום, פרטי משרדנו, כולל דוא"ל ומספר טלפון, מצויינים לעיל, ואת מוזמנת לפנות אלינו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזים