לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שולה

הפרת חוזה

אני משכירה דירה וחתמתי על חוזה סטנדרטי ,אני רוצה לעזוב לפני סיום החוזה ורוצה להשיג שוכר חלופי,אך המשכיר מערים קשיים ומאיים בתביעה כאשר איני יודעת איפה הפרת החוזה שלי, אומר שאינו חייב להסכים שאסיים לפני הזמן,האם נכון? אם אני משיגה שוכר שמתאים האם יש בעיה משפטית?או שזה סתם איומים?

עו"ד דניאל זיידמן

שולה שלום, אני מבין משאלתך כי אין הוראה בחוזה המאפשרת לך לקצר את תקופת השכירות. במקרה כזה, את אכן מחויבת לשכור את הדירה עד תום תקופת השכירות הנקובה בחוזה, ולמשכיר אין חובה להתיר לך לעזוב את הדירה קודם לכן, גם אם תאתרי שוכר חלופי, ועזיבה כזו תהווה הפרה שלך את החוזה. יחד עם זאת, אם אכן תאתרי שוכר חלופי (בעל נתונים דומים לשלך), שיהיה מוכן להמשיך לשכור את הדירה במקומך, בתנאים זהים לאלה בהם את שכרת אותה, וליתרת התקופה בה את שכרת אותה, ובהעדר נימוק סביר מדוע איננו מסכים לשוכר החלופי, את תוכלי לטעון כי בהתעקשותו כי את תמשיכי לשכור את הדירה, הוא מפר את חובת תום הלב, החלה על צדדים לחוזה לפי סעיף 39 לחוק החוזים ואת חובתו להקטין את נזקיו, וסביר שטענה כזו תעמוד לך כהגנה בפני תביעה שיגיש נגדך. כמובן שעלייך לתעד את הראיות לנסיבות הנ"ל.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזים