לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
כ

הגשת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות

אני עומד לפני הגשת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות כנגד ספק שירות לחתונה המסרב להחזיר לי תשלום מקדמה לאחר שביטלתי חוזה מכוחו של סעיף שבו יש לי אפשרות לבטל את החוזה עד שבוע מיום חתימתו.פניתי לספק דרך עורך דין (מכתב התראה) אך הוא עדיין מסרב ולא נותרה לי ברירה אחרת.האם נהוג להוסיף לכתב התביעה דרישה לתשלום ימי עבודה נסיעות ועוגמת הנפש שנגרמת לי עקב ההתעסקות המיותרת הזו והחוויה הלא נעימה הזו? (טרטורים, לילות ללא שינה, פגיעה בהכנות לחתונה,כסף שאני אמור לשלם איתו שכר לימוד וכו') או שיש לתת לשופט להחליט אם מגיע פיצוי על עוגמת נפש או לא (כמובן שבסוף השופט מחליט אבל השאלה אם יש לדרוש זאת בכתב תביעה) ולגבי התשלום על הנסיעות ובזבוז ימי עבודה שלי ושל ארוסתי?. שאלה נוספת, משרדו של ספק השירות בדרום ומקום מגוריי בירושלים והמקום שבו השירות היה אמור להינתן הוא גם בירושלים, האם אני מחוייב להגיש את התביעה בבית משפט הנמצא במקום מגוריו של הנתבע או שאני יכול להגיש את התביעה לבית משפט בירושלים? אודה לעזרה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

כדאי להוסיף כמה שיותר פרטים והוצאות. בית המשפט בכל מקרה יקבל החלטה לגבי ההוצאות הנלוות בעצמו ככל והדבר לא יסתיים בגישור. תגיש את זה קרוב למקום מגורייך. בהצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזים