לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שני

הפרת חוזה שכיות לפני תום החוזה

שלום, אני מעוניינת לצאת המדירה אותה אני שוכרת. החוזה הוא עד אוגוסט 2019. בעל הדירה ביקש שאני אמצא שוכר חדש. וכך עשיתי, בעל הדירה ״מורח״ את הזמן להגיע לחתום על חוזה עם השוכר החדש ובעצם אני כרגע תלויה באוויר. כי אני לא יכולה לחפש דירה לעצמי מכיוון והוא עדין לא חתם חוזה עם ההשוכר החדש וכל הצ׳קים שלי עדין נמצאים בחזקתו. הסיבות שאני מעוניינת לצאת מהדירה לפני תום החוזה הן: 1. בדירה עולה ריח של ביוב מהמקלחת והשירותים ועכשיו בעונת החורף נהיה חזק יותר . מכיוון וקר ולא ניתן להשאיר חלון פתוח. 2. החלונות והדלת כניסה בדירה מאוד ישנים. כאשר יש טיפה רוחות בחוץ וסוער, לא ניתן לשהות בדירה. הרוח נכנסת דרך החלון, יש גם רעשים חזקים של רוחות שנכנסות מהדלת ולא ניתן לשהות בדירה (שלא נדבר על לישון בלילה עם רעשים כאלו) 3.אני עובדת משמרות וגרה לבד בדירה. מדובר בבנין מגורים יחסית ישן. בתקופה האחרונה מסתובבים אנשים לא כל כך סמפטים בסביבית הבניין (בעיקר נרקומנים) ובשעות החושך זה מאוד מפחיד לצאת מהדירה. הבעיות שיש בבית מבחינת ביוב, חלונות ודלת כניסה העלו בפני בעל הבית והוא אינו מוכן לטפל בהם. השאלה שלי האם אני יכולה להפר את החוזה? יש לי עילה אמיתית להפרה שכזאת? כי בנתיים למרות שמצאתי שוכר חדש לדירה בעל דירה לוקח את הזמן לביצוע ההסכם בניהם ועוד עלול להבריח את השוכר החדש. תודה מראש לעוזרים !

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

עפ"י חוק השכירות את יכולה להחתים אותו על החוזה ולמסור את השיקים למשכיר בלי רשותו כל עוד התנאים והחוזה זהים לחלוטין.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזים