מימוש אופציית יציאה טרם הזמן בחוזה שכרות
שלום לכולם ותודה על העזרה. חתמתי על חוזה שכירות לפני חודשיים בערך ובנספח א' תחת תנאים נוספים אני ובעל יחידת הדיור הוספנו סעיף כזה: "במידה והשוכר ירצה לסיים את חוזה השכרות יהיה עליו להודיע למשכיר חודש מראש והשוכר יקבל את כל הצ"קים בחזרה" (שילמתי ב 12 צ"קים חודשיים לתקופה של שנה) אני כותב בדיוק מילה אחר מילה איך סיכמנו ואיך רשמנו בחוזה, בקרוב ארצה לעזוב כיוון שהולכים להיות כמה שינויים בחיים שלי . אם ככה כמו שרשמתי לכם סוכם בחוזה,הוא חייב לתת לי את הצ"קים חזרה,נכון? או שיכול להיות שיעשה לי קטעים מסריחים ולא ירצה לתת לי אותם? במידה שלא יסכים מה להגיד לו בדיוק כדי שיבין שלא כדאי לו להסתכסך איתי כיוון שככה סיכמנו וככה חתמנו בחוזה? תודה על העצות
רונן שלום, מתנצל על האיחור במתן תשובתי. האמור בחוזה מחייב כמובן את המשכיר, כך שאם תמסור לו הודעה בכתב של לפחות חודש מראש על רצונך לסיים את השכירות, יהיה עליו להחזיר את אותן המחאות שנועדו לכסות את דמי השכירות לתקופה המבוטלת. ככל שהמשכיר יסרב לעשות כן, עליך למסור לו כי תאלץ להגיש נגדו תביעה להחזרת ההמחאות וכן יהיה עליך לשקול את ביטולן של המחאות אלה. בברכה ירון מרויץ