רמאות דחוף
שלום, ב2003 הלוותי לחתן שלי 68 אלף שקל לאחר שאמו הפצירה ושכנעה אותי שהוא במצב כלכלי קשה. הוא הבטיח כי יחזיר את הכסף ברגע שיהיה לו, החוזה נעשה בעל פה ולא בכתב. הוצאתי מקופת גמל של שנים את הסכום והעברתי לו שיק. בנתיים הם התגרשו ובתי לא קיבלה כלום מהגירושין והיום הוא טוען שהכסף היה בכלל מתנה למרות שלא היתה גם סיבה למתנה בזמן הזה ואני ממש לא עשירה,אני חושבת שהוא הפקיד לטובת העסק שלו. יש לי רק ניירת ששיחרתי הכסף, האם יש לי פה סיכוי לנצח בתביעה והאם אני צריכה לתבוע אותו ואת אמו, אני ממש חייבת תשובה בנצב כלכלי על הפנים וכועסת. עכשיו הטא מכר את הבית ומכרה משותפת אמרה שאמא שלו סיפרה שרימתה אותי. תודה רבה
אם אכן הכסף ניתן על ידייך כהלוואה, אזי, על חתנך להחזירה, גם אם ההסכם על כך היה בעל פה. למעט מספר מקרים ספציפיים, הסכם אינו חייב להיות בכתב. הבעיה בהסכם שנערך בעל פה הינה הקושי להוכיח מה הוסכם, או, במילים אחרות, האם תצליחי להוכיח בתביעה שתגישי כי הכסף ניתן כהלוואה ולא כמתנה לבתך ולחתנה, שהיו נשואים במועד הרלוונטי. מכיוון שאין לך ראיות בכתב, תוצאת המשפט תהיה תלויה בשאלה לגרסה של מי מהצדדים יאמין השופט, ועניין זה אינו ניתן לחיזוי מראש. כמובן, שאם יש לך ראיות חיצוניות שתומכות בגרסתך, הדבר יעלה את סיכוייך להצליח בתביעה.