רכשית רכב ממגרש רכבים
שלום, בתאריך ה .07.06 הוצע לי רכב למכירה במגרש מכוניות,לקחתי את הרכב לבדיקה על חשבוני שמצאה כי ישנם תקלות ברכב (בדרגה נמוכה). בעל המגרש הסכים לתקן את התקלות,סיכמנו לגבי מחיר ושילמתי לו מקדמה של כ-5% מערך העסקה (לא בוצעה העברת בעלות עדיין) כשהראיתי את הבדיקה למוסכניק שלי -(טעות שלי שלא הראיתי לו אותה לפני תשלום המקדמה). הוא אמר כי לא כדאי לקנות את הרכב הזה,כי לפי הבדיקה הוא עבר תאונה ושיש לו פגיעה חמורה בשילדת הרכב. בעל המגרש אינו מסכים להחזיר לי את כספי חזרה ואף טוען כי על פי ההסכם שחתמנו עוד אצטרך לשלם לו קנס נוסף על ביטול העיסקה. האם ניתן על פי החוק לבטל את העיסקה,הרי עוד לא עברו 14 יום? בתודה דנה דנה
דנה שלום, אף שהעניין חורג מתחומו של פורום זה, אנו סבורים כי חוק הגנת הצרכן, המקנה זכות לבטל עיסקאות מסויימות, אינו חל על רכישת רכב משומש, ולכן תקופת 14 הימים אליה את מתייחסת, אינה רלוונטית. כדי להשיב לשאלתך באופן מושכל יש כמובן לראות את החוזה שנחתם בינך לבין המוכר, ואת ההצהרות שנכללו בו. על פניו, השאלה הינה האם קיימת אי התאמה בין הרכב שהמוכר התחייב למכור לך לבין הרכב בפועל. לכאורה, לאור העובדה שניתנה לך ההזדמנות לבדוק את הרכב, ולאור העובדה כי מתוצאות הבדיקה עצמה (ובלי שנערכה לרכב בדיקה נוספת) הומלץ לך לא לרכוש את הרכב, אין כאן אי התאמה, באשר לפני הרכישה ידעת או היית צריכה לדעת מה מצבו של הרכב אותו התחייבת לרכוש.