לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבי

הסרת ערבות אישית מחשבון בנק באופן חד-צדדי

שלום, לפני זמן עזבתי חברה שניהלתי. מכרתי לחברה את כל המניות שהיו ברשותי. כלל השותפים בחברה רשומים בחשבון הבנק כבעלי ערבות אישית. ביקשתי מהשותפים, במעמד העזיבה, להסיר אותי מחשבון הבנק. הובטח לי שהדבר ייעשה בהקדם אולם טרם. נאמר לי שלפי חוק הערבות, מאחר ואני כבר לא בעל מניות בחברה, אני יכול לדרוש מהבנק להסיר אותי, באופן חד-צדדי. תוך הצגת העתק מרשם החברות לפיו אינני שותף עוד בחברה. האם זה נכון? אם כן, היכן ניתן למצוא זאת כתוב בחוק הערבות? תודה מראש.

עו"ד ירון מרויץ

כיום לבנק יש ערבות שלך. ביטולה מקטין את הבטחון של הבנק, ולכן הוא עשוי לדרוש חלופה כלשהי.

אבי

מה זה אומר בדיוק? מה החלופה? הם יכולים לבקש פיצוי כספי? על מה בדיוק? אם החברה נמצאת בפלוס, למה שירצו לקבל פיצוי? ואם החברה נמצאת במינוס, אבל הייתה בפלוס כשעזבתי אותה?

אריה

הי אבי . איך זה נסגר? באותו מצב..

עו"ד ירון מרויץ

אבי שלום, שאלתך חורגת מתחום פורום זה, שהינו פורום חוזים, ולעניין יחסיך עם הבנק מוצע לך לפנות לפורום בנקים.. נציין כי חוק הערבות אינו קובע את שנאמר לך. עליך לדרוש משותפיך לשעבר לקיים את התחייבותם (דבר שעלול לחייב אותם בהמצאת ערובה חלופית). בברכה, ירון מרויץ, עורך דין

אבי

שלום ירון, תודה על התגובה. לא ידעתי היכן למקם את שאלתי. לגבי "ערובה חלופית". מה זה אומר? תודה, אבי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזים