חוזה שנחתם רק ע"י השוכר
אני משכיר דירה לזוג שבדיעבד הסתבר לצערי שלגבר עבר פלילי וגם ישב בכלא בעוון קבלת נכסים במרמה, זיוף כרטיסי אשראי, שטרות כסף וסחר בסמים. החוזה הסתיים ב30.04 שכ"ד הועבר אלי במזומן ולא במועדים הקבועים שהוגדרו בחוזה תוך הפרת החוזה ויצירת חובות. הוא הבטיח שאם אסכים לחדש את החוזה איתו אקבל 12 שקים של אביו שישלם עבורו את שכר הדירה ולא תהיה שום בעייה. האמנתי לו ונתתי לו חוזה חדש ריק שלא נחתם על ידי ואמרתי לו שאם וכאשר יביא את השקים והחוזה חתום על ידו אני אחתום על החוזה ואמסור לו עותק. השוכר לא החזיר לי לא את החוזה ולא את השקים. בסוף 05.2013 נמאס לי לחכות והגשתי נגדו תביעה לפינוי מושכר. בכתב ההגנה שהוכן ע"י עורך דינו נטען שקיים חוזה חוקי שחתום רק ע"י השוכר. מכל מקום לא קיבלתי לא שקים ולא כל תשלום במשך 4 חודשים בהם הוא ממשיך להתגורר בדירה והסתבר שקיימים חובות גדולים גם לארנונה, מים, חשמל וגז אותם לא שילם, ואף הגדיל לעשות והוציא נגדי צו להטרדה מאיימת שבפועל הוא מאיים עלי ולא להיפך. אשתו התלוננה על בני שכביכול תקף אותה שהסתברה כתלונת שווא ונסגרה ללא אישום פלילי. האם השוכר יכול לטעון לחוקיות חוזה שנחתם רק על ידו ועם זאת לא לקיים אותו לא לשלם שכ"ד ולא להתפנות
שאלות נפוצות:
שמעון