לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
felix

"הסכם לא הוגן או הסכם לא חוקי"

אני מבקש לעשות הסכם שיהיה חסין מטענות של "הסכם לא הוגן או הסכם לא חוקי" יש לי שכנה ,אשה פשוטה מאוד ,שעבדה בניקיון אינה יודעת שלוש מלים בעברית( צריך לצרף תרגום בשפת אם שלה) ויש לה בעיות בריאות רבות ולאחר שאנשים רבים המליצו לה להגיש תביעת נכות כללית לקח לה 5 שנים למצוא את אופן הגשת התביעה היא הגישה ולא קבלה קצבה ב2012 וב 2013 אני החלטתי להתערב ולעזור לה אני מעולם לא פגשתי אדם בוגר כל כך ילדותי , היא לא הבינה דברים בסיסים כמו למשל שהזמנות לוועדה מגיעות בדואר והיא זרקה אותם ככול המכתבים אחרים שהיו בשפה עברית שלא הבינה ,והיא לא חשבה בכלל שמזמינים לוועדות בכתב ,היא הייתה מגיע לביטוח לאומי במיוחד לשאול למתאי יזמינו אותה. היא לא הבינה כי יש לעדכן כתובת היא לא הבינה שכדאי להגיע לועדות עם מתרגם לא פלא שלמרות כל מחלותיה לא קבלה נכות ב2012 , וב 2013 אני לוויתי אותה בכל התהליכים והיא קבלה את הקצבה ו גם טיפלתי לה בסיוע שכירות והיא מקבלת אותו ועשיתי את זה בחינם, לאחר מכן טלפנה אלי בת שלה שגרה קבוע בחו''ל וביקשה ממני לברר איזה קצבה ניתן עוד לקבל , וביררתי בביטוח לאומי שר"מ וקצבה מקרן מקפת שהייתה מבוטחת בו לפנסיה בהזדמנות זו אמרתי שעשיתי המון לאימא שלה וכיום למרות שאימא לא עובדת היא מקבלת קצבאות שווים לשכר עבודתה בניקיון כאשר עבדה, וסיכמנו איתה ועם בת שלה שטרחות הבאות יפצו לפי הסכם הבאה :שחובתי תהיה לשכור עו"ד ולשלם לו שכר טרחה מכספי אך אם יצלחו קצבאות הן מתחייבות לשלם לי 50% מכל הקצבאות נוספות שיקבלו בכול חייה (היא בת 56 ) ואם לא נצליח שאני אספוג כל מה שילמתי לעו"ד וכל הוצאות ליווי שלה(היא לא מסוגלת לעשות כלום ,צריך ליווי ותזכורת בכל התהליכים ,גם נוהלי גם פיזי העסקה נראת לי הזדמנות ,הסיכון שלי אם היא תקבל קצבאות מקרן מקפת ושר"ם ואחרות שעלולים להוסיף לה עוד 5000 ₪ בחודש והם יתחילו להגיד ש 50% לכל החיים זה גבוה מדיי וניצלתי אדם במצוקה ולא ישלמו לי ,(3200 שהיא כבר מקבלת אני לא אבקש אגורה מהם) אציין שיש לי סיכון שלא נקבל קצבאות נוספות, ואני אפסיד כסף שהשקעתי וזמן רב ללווה אותה בכל תביעותיה ויצוין שללא עזרתי היא אינה מסוגלת למצוא עו"ד, להגיע אליו ,ולשטף פעולה , וללא התערבותי היא תפסיד באופן מלא את כל זכויותיה ,כמו שלא הצליחה בביטוח לאומי ב2012 ללא עזרתי, אני צריך הסכם איתה ,כולל צירוף הבנת התשלום מבת שלה שגרה בחו"ל (שלא יטענו אי שפיעות או אי צלילות)הסכם שיגן אלי , בתודה

עו"ד גילעד ושדי

פליקס שלום, ראשית ברצוני לשבח אותך על מאמצייך לעזור לשכנתך ,כן ירבו כמוך. שנית, בטרם תחתום על הסכם עם שכנתך עלייך לקחת בחשבון שני נושאים חשובים הקשורים לדיני החוזים: 1. מידתיות - על מנת שלא להיתפס למראית עין של ניצול מצוקת שכנתך ,בדוק בחברות המעניקות שירות של בירור זכויות רפואיות את אחוז העמלה שהן גובות על מנת לקבל אינדיקציה לגבי העמלה אותה אתה מעוניין לגבות. 2. תום הלב -עלייך להסביר לשכנתך את פרטי ההסכם בינכם ולתרגם לה את תוכנו ,במידה ושכנתך לא מבינה עניין כדאי להסביר את הדבר גם לבתה שגרה בחו"ל על מנת שתבהיר לאמה את מהות ההסכם. (את תרגום ההסכם צרף להסכם). בהצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזים