לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טל ירימי

תשלום לאינסטלטור שהוזמן ע"י הועד

שלום, יש לי שתי שאלות הראשונה, מהו הרוב הדרוש כדי לקבל החלטה על שיפוץ בניין אני גרה בבנין ובו 15 דירות - מתוכן 3 דירות מושכרות בבעלותו של בעלים אחד לשלושתן שהביע התנגדות לשיפוץ השאלה השניה, מזה מספר שבועות שהייתה לנו נזילה בבנין ומים דיי רבים יצאו מאחד המרזבים לכיוון החניה מכשלא הצלחנו לאתר לבד את הנזילה (לא בגג העליון ואף חדרי הדוודים נראו יבשים) פנינו למפעל המים שמיצדם אמרו שלא רואים חריגה בשימוש לאף אחד מהשכנים וכן לא מהשימוש המשותף. לבסוף הזמנו אינסטלטור שאיתר את הנזילה מאחד הדוודים של השכנים עלות האינסטלטור (רק לביקור ללא תיקון - השכן החליט לתקן בעצמו) הינה 450 שקלים. השאלה שלי היא מי אמור לשלם את התיקון - הועד הזמין את האינסטלטור אך הנזילה הייתה מהדוד של שכן מסויים - שהוא מצידו לא רוצה לשלם ואומר "מי ביקש ממכם להזמין אינסטלטור" תודה על התיחסותך טל ירימי

עו"ד דניאל רותם

שלום טל, אני נמצא עתה בחופשה בחו"ל ותשובתי ניתנת על סמך זכרוני בלי שבדקתי באופן יסודי את כל הוראות הדין. אעשה זאת לאחר החג ואתקן אם יהיה צורך בתיקון תשובתי. להחלטה על שיפוץ הבניין ללא הוספה או השבחות, די ברוב רגיל של בעלי הדירות. לעניות דעתי, השכן שמהדוד שלו הייתה הנזילה חייב לשאת בהוצאות שכרו של השרברב. אם השרברב לא השתמש בכלים יעודיים מיוחדים לאיתור הנזילה ( שהרי נזילה מדוד ניתנת לגילוי בקלות גם ללא ציוד מיוחד כפי שדרוש לפעמים כדי לגלות מקור נזילה בקיר אטום או מתחת לרצפה ) נראה לי לכאורה כי השרברב דרש סכום גבוה מהמקובל ( כלומר, מן הסתם הוא איננו "צדיק" ).

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים