מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
בניית מרפסת ושינוי חזיתות
קיבלתי היתר לבנייה מהועדה המקומית של העיר שבה אני גרה וע"פ זה בניתי מרפסת . לכל אורך התהליך קיבלתי מידע מהעיריה דרך האדריכל, שדי שנציג ועד הבית חותם על הגרמושקא ואין צורך בהחתמת כל הדיירים . ואכן פניתי לועד הבית אבל רק לאחר שתליתי מודעה בלוח המודעות של הבניין שבה נאמר שהנני מתכוונת להגיש בקשה להיתר לבניית מרפסת ודייר שרוצה להתנגד מוזמן להגיש התנגדות בעיריה . המודעה היתה תלויה כמעט חודש ימים ואף דייר לא הגיש התנגדות . לאחר כ-8 חודשים קיבלתי היתר. כעת פנה הדייר בדירה מתחתי למפקח על המקרעין והגיש כתב תביעה נגדי (צו עשה ) , נגד ועד הבית ונגד העיריה בתואנה שועד הבית חרג מסמכותו וחתם לי ללא שביקש את אישור הדיירים ושההיתר ניתן לי שלא כדין. האם יש בסמכות המפקח על המקרקין להורות לי להחזיר מצב לקדמותו למרות שאני קיבלתי היתר בנייה ובניתי ע"פ ההיתר ?
שלום זהר, תביעת השכן לצו מניעה כפופה, בין היתר, לדיני היושר. את זכאית להתגונן כנגד התביעה גם בטענה של שיהוי שכן עקב שתיקתו עד עתה שינית את מצבך לרעה והשקעת כספים רבים בקבלת היתר הבנייה. לעניות דעתי, המפקח אינו מוסמך לדון בתביעות המבוססות הנוגעות לדיני תכנון ובנייה ככל הנראה הוא יעביר את התביעה לבית משפט השלום. גם אם הועד חרג מסמכותו הרי שהשכן המתנגד לא מימש במועד את זכותו להודיע לועדה המקומית לתכנון ובנייה על התנגדותו ולטעון בפניה את טענותיו. הדיון בתביעה הוא מורכב שכן מצריך דיון בזכויות קנייניות, זכויות מן היושר וכן בשאלות מתחום דיני התכנון והבנייה. אני ממליץ לך להיעזר בעו"ד המתמחה בדיני מקרקעין, ליטיגציה אזרחין ודיני תכנון ובנייה.
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי