מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
גרעון בלתי חוקי
לעו"ד רותם שלום, השאלה שלי קצת מורכבת: חברת הניהול שמנהלת את הבית שלנו נכנסה לגרעון במשך שנתיים. כלומר היא הוציאה יותר מהתקציב שאישרנו לה באסיפה בזמנו, ובמשך שנתיים הכניסה אותנו לגרעון עצום (של מאות אלפי ש"ח). והכל בלי ליידע אותנו בזמן אמת. רק עכשיו אחרי שנתיים באסיפה האחרונה היא הציגה לנו את הגרעונות וביקשה להעלות את דמי הועד פי 2 כדי לכסות רטרואקטיבית את הגרעונות. רוב בעלי הדירות אישרו באסיפה את העלייה הזאת. השאלה שלי: האם החלטת הרוב היא חוקית וסבירה? האם הרוב יכול לחייב אותי להשתתף בכיסוי הגרעון הזה - כאשר אני טוענת שהאחריות היא על חברת הניהול?
שלום, לצערי אינני יכול להשיב לשאלתך שכן כדי לענות על שאלתך עלי לעיין בהסכם שלכם עם חברת הניהול ובדו"ח הכספי שהיא הגישה לכם. חברת הניהול כגוף מקצועי שנתנה לכם שירותים הייתה חייבת לעמוד על המשמר ולמנוע הוצאות שחרגו מהתקציב. בניגוד לוועד בית רגיל המורכב ממתנדבים שקיבלו על עצמם לנהל את החזקת הרכוש המשותף חברת הניהול היא לכאורה גוף מקצועי שהתחייב לנהל את הרכוש המשותף באופן מקצועי בזהירות ובשקידה סבירה. אם החברה התרשלה במילוי התחייבויותיה כלפיכם קרוב לוודאי שישי לכם עילה לתבוע ממנה פיצויים בגין התרשלותה במילוי חובותיה. עליכם לכנס אסיפת דיירים כדי לשקול את העניין ואולי גם להתייעץ בשאלה זו עם עו"ד מטעמכם .
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי