מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
חוסר שקיפות בדבר הכנסות והוצאות כספי ועד הבית
אני גר בבניין משותף בת״א כשנתיים בערך ואף פעם לא נערכה אסיפת דיירים או שהוצגו בלוח מודעות דוחות הכנסות והוצאות של כספי ועד הבית כגון כמה משלמים למנקה כמה חשמל משלמים ,מי חייב כספים ועוד. ושביקשתי מועד הבית את כל הנתונים הללו הוא טען שזה לא צריך לעניין אותי ושאני ימשיך לשלם בלי לדעת כלום. וכשלא רציתי לשלם עד שיוסדר העניין הוא שלח לי מכתב התראה מעורך דין שהתשלום יוסדר לפני נקיטת הליכים משפטיים.רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי זה והאם הוא יכול לתבוע אותי אפילו שהוא לא חבר באגודה לתרבות הדיור ?
שלום, אתה זכאי לקבל דו"ח מלא ומפורט של כל הכנסות והוצאות הועד ואף לעיין בספרי החשבונות של הועד. אם הועד מסרב למסור לך את המידע הנ"ל אתה יכול לעתור למפקח על רישום המקרקעין ולבקש צו שיפוטי שיחייב את הועד למסור לך את המידע. אולם, אינך זכאי להימנע מתשלום "מיסי" הועד. כתוב לועד בית מכתב דרישה שבו תדרוש לאפשר לך לעיין בספרי החשבונות וכן דרוש מהם לפרסם דו"ח כספי שנתי . כמו כן אתה זכאי לדרוש מהועד לכנס אסיפת דיירים שבה ימסדו חברי הועד דו"ח על פעולותיהם בשנה החולפת לרבות דו"ח הכנסות והוצאות.
עו״ד דניאל רותם, בהמשך לשאלה, רציתי לדעת האם ישנו חוק המחייב כל וועד בספר חשבונות? עד לפני כמה חודשים אחת הדיירות בבניין לקחה על עצמה את ניהול הבניין, כולל תשלום חשבונות ונקיון (היא ניקתה בעצמה). השאלה האם גל עליה חלה החובה לתעד את החשבונות וגם כמה מכספי הוועד היא הפרישה לעצמה, והאם זכותי לעבור על ספר זה?
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי